SEGRE

Rècord Guinness per a l'adolescent més baix del món

Rècord Guinness per a l'adolescent més baix del món

Rècord Guinness per a l'adolescent més baix del mónEFE/EPA/PRABIN RANABHAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Llibre Guinness dels Rècords va coronar aquest dimarts al nepalès de 17 anys Dor Bahadur Khapangi com l’adolescent amb mobilitat de menor estatura del món, amb una altura de 73,43 centímetres, durant una breu cerimònia a Kàtmandu en la qual se li va atorgar el certificat que avala la seua plusmarca. Khapangi "estava bé quan va nàixer. Tanmateix, no va créixer a partir dels set anys", va explicar a Efe el germà gran del premiat, Nara Bahadur Khapangi, assegurant desconèixer el motiu d’aquesta aturada en el seu creixement. L'adolescent d’aparença infantil, és tímid i poc xerraire segons el seu germà, i va aconseguir el rècord el passat 23 de març, després que membres de Guinness World Records el mesuressin i el pesessin.

Tanmateix, no va ser fins aquest dimarts quan el jove de 73,43 centímetres d’estatura va poder recollir el seu guardó a Kàtmandu de mans del director executiu de la Junta de Turisme del Nepal, Dhananjay Regmi Nacido el 2014 en un poble al sud-est del Nepal, Khapangi cursa actualment el primer grau –corresponent a nens i nenes de sis anys– en una escola de les proximitats. L’últim en rebre aquest certificat, que reconeix l’adolescent menor de 20 anys de menor estatura amb capacitat per desplaçar-se, va ser el també nepalès Khagendra Thapa Magar el 2010, a qui els seus 67 centímetres d’estatura li van portar posteriorment a convertir-se en l’home viu i amb mobilitat més baix del món. Tanmateix, va perdre aquest títol el 2012, quan el nepalès Chandra Bahadur Dangi, que mesurava 54,6 centímetres, va batre la seua plusmarca.

En l’actualitat, el Llibre Guinness dels Rècords reconeix el colombià Edward Hernández, de 36 anys, com l’home viu de menor estatura amb 72,1 centímetres d’altura, després que Dangi morís el 2015 i Khagendra ho fes el gener del 2020.

tracking