SEGRE

EDUCACIÓ DIVULGACIÓ

Torna Ciència al Carrer, aquest cop als Camps Elisis

La fira compartirà dissabte els projectes de 27 escoles i 16 divulgadors científics || Nou horari, de 10.30 a 13.30 hores

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida recupera dissabte vinent la fira divulgativa Ciència al Carrer, que en la quinzena edició comptarà amb la participació d’un total de 27 centres educatius lleidatans i estrenarà ubicació als Camps Elisis a causa de les obres que s’executen a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). L’adjunta a la direcció dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Maite Codina, el regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i el director de l’IEI, Juanjo Ardanuy, van presentar ahir les novetats d’aquesta iniciativa que també tindrà nou horari, de 10.30 a 13.30 hores. Els alumnes presentaran els treballs de ciència i tecnologia que han estat desenvolupant durant el curs i estaran acompanyats per setze divulgadors científics procedents de tot l’Estat, altres d’institucions com el Museu de l’Aigua i la Universitat de Lleida, que compartiran el seu treball.

En total, els Camps Elisis acolliran mig centenar de parades amb experiments i mostres. També es durà a terme la gimcana Ciència al Carrer, que animarà els adolescents a fer un recorregut per cinc taules d’experiments. Els que aconsegueixin superar tots els reptes de la gimcana seran obsequiats amb un objecte científic.

Després de dos anys en què no es va poder celebrar aquesta fira amb normalitat, Codina va explicar que “estem molt contents de recuperar la presencialitat d’aquesta experiència pionera que ens permet atansar a les escoles els avenços de la ciència i promoure un esperit crític”.Per la seua part, el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica va apuntar que la nova ubicació als Camps Elisis “crec que serà ben acollida perquè es tracta d’un bon refugi climàtic” i va defensar la importància de despertar vocacions científiques, sobretot femenines.

Els impulsors de la fira Ciència al Carrer, en la presentació.

Els impulsors de la fira Ciència al Carrer, en la presentació.M.C.E.

tracking