SEGRE

LLEURE PREVENCIÓ

Vas amb tapa en discoteques contra agressions sexuals

Biloba se sumarà a la vintena de locals de Catalunya que els distribuiran || També hi haurà formació de tot el personal

Vista de la discoteca Biloba, la més gran de Lleida.

Vista de la discoteca Biloba, la més gran de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La discoteca Biloba de Lleida se sumarà a la iniciativa de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) en què una vintena de discoteques de Catalunya repartiran tapes per als vasos per evitar que algú pugui introduir drogues amb l’objectiu de cometre una agressió sexual. Així ho va anunciar ahir el secretari general de la patronal, Joaquim Boadas, a TV3 i va confirmar a SEGRE. Aquesta mesura forma part d’una sèrie d’accions en la implementació de distintius internacionals de seguretat en aquests establiments de lleure nocturn.

En el cas de Biloba, segons va confirmar el seu responsable, Xavi Bosch, aquesta mesura estarà disponible d’aquí a un mes i mig o dos mesos i no es descarta que es pugui portar a altres locals que formen part del grup de cara a la temporada d’hivern, encara que primer es valorarà l’acollida a Biloba. Per a Bosch, és una bona iniciativa de prevenció. Segons va explicar Boadas, els locals que s’adhereixin a aquesta campanya també rebran formació i adoptaran altres eines com l’Ask for Angela, un codi que permetrà al personal saber si alguna persona que demani per l’Àngela necessita ajuda i alerta d’un perill.

Així mateix, es donarà formació al personal, des del DJ als membres de seguretat, passant pels cambrers, per poder prevenir qualsevol tipus de conducta. Boadas va lamentar que es produeixin episodis de dones drogades per abusar-ne sexualment, encara que va incidir que això passa tant a les discoteques com en altres contextos. “Tot el que puguem fer des de la discoteca, ho farem”, va destacar.

Així mateix, va afegir que hi ha discoteques que ja compten amb aquest distintiu, per la qual cosa es renovarà, mentre que d’altres s’hi adheriran per primera vegada, com és el cas de Biloba.L’any passat, a les comarques lleidatanes es van denunciar un total de 191 delictes sexuals, amb un augment del 73,6 per cent respecte a l’any 2020. Del total de delictes, 42 van ser per agressions sexuals amb penetració, una xifra que es va duplicar.

tracking