SEGRE

TRIBUNALS

El Cuco reconeix que va mentir en el judici per assassinat de Marta del Castillo

El Cuco reconeix que va mentir en el judici per assassinat de Marta del Castillo

El Cuco reconeix que va mentir en el judici per assassinat de Marta del Castillo

El Cuco reconeix que va mentir en el judici per assassinat de Marta del CastilloEFE/ Julio Muñoz ***POOL***

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Javier García, el Cuco, ha reconegut que va mentir en el judici per l’assassinat de Marta del Castillo el 2009 en el qual va ser condemnat Miguel Carcaño i que ell sí que va ser al pis on va morir la jove. La magistrada del jutjat penal 7, que jutja al Cuco i a la seua mare, Rosalía García, per fals testimoni, ha decretat que no hi haurà més testificals en el judici|seny tret dels pares de Marta pel mal|dany moral. El Cuco va admetre els fets descrits per l’acusació del fiscal i va dir que no respondria cap pregunta, igual om la seua mare.

La Fiscalia demana per al Cuco i la seua mare vuit mesos de presó i 1.500 euros de multa mentre que l’acusació particular exercida pels pares de Marta del Castillo reclama dos anys de presó i 1.800 euros de multa. El magistrat recorda que el 25 d’octubre de 2011, quan ja era major d’edat, el Cuco va prestar declaració en qualitat de testimoni en el judici als grans i va assegurar "de manera falsa" que la tarda del 24 de gener de 2009 no havia estat a la casa de Miguel Carcaño, on la jove va ser assassinada.

De fet, l’instructor assenyala que les proves "han evidenciat" en contra del|com de declarat pels tres investigats davant del tribunal la qual cosa el vespre del dia 24 de gener de 2009 el Cuco "sí que va estar al domicili de Lleó XIII, que aquell mateix dia va estar amb un amic fins les 20:30 o 20:45 hores i que a altres dels seus amics "els va veure a partir de les 22:30 hores del mateix dia".

També diu que no és cert que sobre les 23:30 hores d’aquell dia es trobés als voltants del seu domicili amb el marit de la seua mare quan aquest anava a tirar les escombraries ni que la mare del Cuco i la seua parella estiguessin fora de casa, al bar La Portada, fins les 4:30 hores o 5:00 hores del dia 25", tal com va declarar la mare.

En el judici que comença avui està previst conèixer el testimoni de fins tretze testimonis, inclòs Miguel Carcaño, -citat el 31 de maig- davant de la jutgessa del penal 7 de Sevilla, Olga Cecilia Simón. La jutgessa ha accedit a la petició de la família de Marta del Castillo perquè Carcaño sigui traslladat a Sevilla des de la presó d’Herrera de la Mancha amb la finalitat que comparegui presencialment i no mitjançant una videoconferència des de la presó. Finalment, el judici no serà televisat, ja que la jutgessa va preguntar a les parts si estaven d’acord en retransmetre'l en directe però ha acceptat la proposta de la defensa i serà seguit per periodistes dins de la sala, al marge que es pugui realitzar un 'mut’ per a les televisions.

El judici sobre l’assassinat de Marta del Castillo es va saldar amb la condemna de Miguel Carcaño a 20 anys de presó per un delicte d’assassinat mentre es va absoldre la resta dels acusats, el seu germà Francisco Javier Delgado, la xicota d’aquest María García, i de Samuel Benítez, amic de Carcaño, una decisió ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem, que només va afegir un any i tres mesos més a la pena de presó imposada a Carcaño.

tracking