SEGRE

Kevin Spacey, acusat d'agressió sexual contra tres homes al Regne Unit

L'actor nord-americà Kevin Spacey,en una imatge d'arxiu.

L'actor nord-americà Kevin Spacey,en una imatge d'arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor nord-americà Kevin Spacey, de 62 anys, ha estat acusat aquest dijous per la Fiscalia britànica de quatre delictes d’agressió sexual contra tres homes comesos al Regne Unit entre 2005 i 2013. La directora de la divisió especial de crim de la fiscalia, Rosemary Ainslie, assenyala en un comunicat que també "ha estat acusat de fer que una persona participi en una activitat sexual amb penetració sense el seu consentiment".

Els càrrecs comprenen dos agressions sexuals el març de 2005 a Londres contra un home (referit com a demandant número 1) i una tercera l’agost de 2008 contra el "demandant número 2", que l'acusa així mateix de fer-lo participar en una activitat penetrativa sense consentiment. La quarta agressió sexual, contra el demandant número 3, es va produir suposadament l’abril de 2013 al comtat anglès de Gloucestershire.

Ainslie precisa en la nota que els càrrecs se li imputen després de revisar les dades obtingudes en una investigació per la Policia Metropolitana de Londres, també coneguda com Scotland Yard. "El Servei de Fiscalia de la Corona recorda a tots els interessats "que els processos penals contra Spacey són actius i té dret a un judici just", afirma la fiscal, per subratllar que només un tribunal pot determinar eventualment la seua innocència o culpabilitat. Ainslie avisa que és "molt important" que no es difonguin informacions en la premsa o per internet que puguin aixecar prejudicis sobre aquest cas. L’actor nord-americà va residir durant diversos anys a Londres, on va ocupar el lloc de director artístic del teatre The Old Vic entre 2004 i 2015. Els responsables d’aquesta emblemàtica sala londinenca van indicar el 2017 que havien rebut queixes de 20 persones que van assegurar que van ser assetjades sexualment per Spacey, que també va afrontar càrrecs per aquest tipus de delictes als EUA.

tracking