SEGRE

Montsó recupera el pols d'Arteria, la seua Fira d'Art Contemporani

La Azucarera es recupera com a seu, en condicions de normalitat, i es manté Artèria Río com a seu a l’aire lliure

Presentació de la Fira de Arte Contemporáneo Arteria.

Presentació de la Fira de Arte Contemporáneo Arteria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Montsó recupera el pols d’Arteria, la Fira d’Art Contemporani, que se celebrarà del 3 al 5 de juny en condicions de nou de normalitat després de dos anys de programa reduït per la pandèmia. La XIX edició té una vocació doble: ser una fira fonamentalment d’artistes i tenir una vocació internacional. L’organització vol posar el focus especialment en els artistes fins i tot per sobre de l’art i compte amb participants de més d’una vintena de països. La fira se celebrarà a la nau de la Azucarera i manté l’escenari obert a l'Arteria Río.

L’alcalde, Isaac Claver, deia durant la presentació de la fira en una roda de premsa que Arteria “torna amb més força que mai”. “La fira està més que consolidada com un referent a les nostres fires i ens porta l’avantguarda cultural expressada en l’art plàstic en una Arteria que aquest any més internacional que mai”, va agregar. “A més de la importància que per si mateixa té Montsó Cultural, que continuem potenciant i que ens ajuda a créixer com a ciutat, vull destacar la repercussió econòmica que la fira té per a la ciutat, per al comerç, l’hostaleria... que és molt potent”, destacava. El regidor expressava la seua gratitud tant al director artístic de la Fira, Gorgonio San Juan (que sempre porta “noves aportacions i noves idees”, va dir el regidor) com al regidor de Comerç, Miguel Hernández, pel seu treball|feina per aportar noves idees i nous esdeveniments.

El mateix regidor assenyalava que Arteria és “per a Montsó és molt important i ho és també per a Aragó”. “Comptar amb un elenc d’artistes a nivell internacional molts d’ells ens acompanyaran, enriqueix la nostra cultura”, agregava. També es referia a la repercussió econòmica de les fires en general i d’Arteria en concret: “Apostamos perquè els nostres negocis i les nostres empreses puguin treballar”. “Han estat dos anys molt durs i esdeveniments com Arteria fan que els nostres negocis, la nostra hostaleria, la nostra comarca i les comarques veïnes, puguin tornar a veure’s beneficiades”, apuntava l’edil.

Per la seua part, el director artístic, Gorgonio Sanjuán va explicar el vessant social d’Arteria, representada en l’elecció del cartell anunciat, realitzat per un jove artista de Miami (Estats Units): Mathew Gregory de 14 anys i amb TEIA (Trastorn de l’Espectre Autista), la mare del qual va explicar mitjançant un vídeo projectat en la roda de premsa com el seu fill vehicula tota la seua capacitat comunicativa a través de l’art.

Gorgonio Sanjuán va detallar que en el programa s’inclouen seccions o apartats com associacions artístiques, il·lustradors de llibres infantils, art digital, fotografia, “light painting” o art urbà. Entre els artistes de renom a la fira, va destacar Agustín Alegre i Pablo Schugurensky.

I per damunt de tot, el director artístic d’Arteria subratllava que Arteria “és una fira d’artistes” fins i tot més que d’art i el tracte als creadors és el seu segell distintiu.

tracking