SEGRE

Quatre escoles de la ciutat han participat avui en el Mercadet Lleida Talent Emprenedor

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous ha tingut lloc el Mercadet Lleida Talent Emprenedor a la plaça de la Catedral de Lleida. Es tracta d'una activitat d’emprenedoria adreçada a l’alumnat de primària, ESO, PFI i cicles formatius, per desenvolupar les habilitats i competències emprenedores a través d’un treball pràctic que consisteix en la simulació del cicle complet de creació d’una empresa i la posterior comercialització dels productes produïts per les empreses el dia del Mercadet.

L’alumnat de primària treballa el projecte Petits Empresaris i Empresàries de Ponent, (PEP), amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià. En aquesta edició l’alumnat s’ha disposat en 9 parades que han allotjat 7 empreses creades per 4 centres:

  • Escola Alba amb l’empresa Albaromàtica
  • Col·legi Episcopal de Lleida, amb les empreses Epis Manetes, CooperEpis i HiperEpis
  • Fedac Lleida, amb les empreses FEDAC2010 i FEDAKIDS
  • Escola Riu Segre, amb l’empresa Petits Creatius

Al juny, el mercadet serà de l’alumnat de secundària que treballa el projecte Joves Empresaris i Empresàries de Ponent, (JEP), amb el suport de l’IMO, amb 9 parades més.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha visitat les 9 parades del Mercadet, juntament amb el president de la Diputació, Joan Talarn, i de la directora del Centre de Recursos del Segrià Departament d’Educació a Lleida, Marina Massana. El mercadet és una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida, amb els serveis territorials del departament d’Educació i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida – Globalleida que se celebra avui amb l’alumnat de primària i el divendres 3 de juny, amb l’alumnat de secundària.

Cerdà ha explicat que “l’objectiu d’aquesta fira és fomentar la cultura emprenedora entre l’alumnat i donar visibilitat al treball dels diferents centres educatius de primària i secundària que durant el curs escolar 2021-2022 han tingut el repte de crear una empresa simulada”.

Cerdà ha compartit l’oportunitat d’aquesta activitat d’estimulació de l’esperit emprenedor entre infants i joves i ha pogut comprovar com el professorat dels centres participants manifesten que “aquest projecte els facilita treballar amb molt èxit les competències curriculars d’educació primària i secundària obligatòria que inclouen les vuit competències bàsiques que ha d’assolir l’alumnat en finalitzar l’educació bàsica”.

A banda de les paradetes a la plaça de la Catedral, a la sala Alfred Perenya l’alumnat de primària que ha participat en el projecte PEP ha presentat els seus projectes públicament i també han explicat, en taula rodona, com ha estat aquest procés de creació d’una empresa, com han afrontat alguns dels reptes o dificultats que s’han trobat i com han viscut aquesta experiència.

Presentació dels projectes a la sala Alfred Perenya.

Quatre escoles de la ciutat participen en el Mercadet Lleida Talent EmprenedorAjuntament de Lleida

tracking