SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA INICIATIVES

Tàrrega estrena una ruta sobre els bombardejos que va patir a la Guerra Civil

Els refugis durant la barbàrie - La ruta va començar a la plaça Sant Antoni i va recórrer, entre d’altres, el Pou de Gel i la plaça de Carles Perelló, dos espais que es van convertir en refugis durant la Guerra Civil. Aquest nou itinerari s ...

Els refugis durant la barbàrie - La ruta va començar a la plaça Sant Antoni i va recórrer, entre d’altres, el Pou de Gel i la plaça de Carles Perelló, dos espais que es van convertir en refugis durant la Guerra Civil. Aquest nou itinerari s ...LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la commemoració del seu Dia de la Memòria Històrica i Democràtica, Tàrrega va estrenar ahir la ruta dels bombardejos a la ciutat el 1938 amb la finalitat que la ciutadania prengui consciència dels estralls que van provocar els atacs feixistes en plena Guerra Civil. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va destacar que commemorar aquest dia “és vital” perquè el que va ocórrer no es repeteixi en un futur. Anna Colet, tècnica del Museu Tàrrega Urgell i autora de diferents articles d’investigació, va explicar que “entre l’abril i el desembre del 1938 a Tàrrega hi va haver un mínim de quatre bombardejos i un mínim de 51 víctimes mortals”.

Les zones més afectades van ser el centre històric, des del carrer Major fins al riu Ondara. Segons Colet, el 21 de desembre del 1938, a Tàrrega hi havia un mínim de mig centenar d’edificis destruïts i es van destinar 200 persones a treure la runa. Colet va destacar que es fa difícil conèixer el nombre real de víctimes perquè falta documentació i registres.

A mesura que avança la investigació, van sorgint noves dades que permetran completar l’afectació de la Guerra Civil, concretament pel que fa als bombardejos a la ciutat.

tracking