SEGRE

Detectats SMS que suplanten Movistar per enganyar les víctimes amb un fals reemborsament

Captura de pantalla de la web fraudulenta que suplanta Movistar.

Detectats SMS que suplanten Movistar per enganyar les víctimes amb un fals reemborsament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra alerten d'una campanya d'SMS falsos que es fan passar per l'operador de telefonia Movistar amb l'objectiu d'enganyar l'usuari perquè accedeixi a un enllaç que el redigirà a una pàgina d'un aspecte molt similar a l'autèntica. En aquesta pàgina, l'usuari podria reclamar el reemborsament de 96,50 euros de la seva factura. El lloc web intenta suplantar Movistar i la manera de comprovar-ho és revisant la URL de la web, que no es tracta del domini legítim, sinó d'un que intenta simular el real utilitzant el nom de l'empresa a la URL La web fraudulenta té com a objectiu convèncer l'usuari per introduir les seves dades personals i bancàries a la pàgina, per tal de fer-ne ús, per cometre un frau financer.

L'Oficina de Seguridad del Internauta alerta que si es rep un SMS en nom de Movistar indicant que la darrera factura està disponible i que es té dret a reclamar el reemborsament d'una part d'aquesta factura, no s'ha de clicar mai l'enllaç, ja que es tracta d'un nou cas d'smishing en què l'objectiu és obtenir les dades bancàries de la víctima amb l'esquer d'aquest reemborsament.

Si ja s'han facilitat les dades, l'oficina recomana contactar amb l'entitat bancària per cancelar les possibles transaccions que s'hagi pogut efectuar. Si, a més, s'han facilitat totes les dades personals, aconsellen revisar periodicament si hi ha alguna informació falsa publicada a les xarxes o estar atents a qualsevol tipus de suplantació d'identitat. 

Altres consells de la l'Oficina de Seguridad del Internauta per no ser víctima d'aquest tipus d'estafes són: 

  • No obrir missatges d'usuaris desconeguts o que no s'hagin sol·licitat. S'han d'eliminar directament i en cap cas s'ha de respondre. 
  • Compte a l'hora de seguir enllaços, encara que siguin de contactes coneguts. 
  • S'ha de revisar la URL de la pàgina web, per comprobar si és segura i si realment es correspon al lloc al qual ens diuen que accedim. 
tracking