SEGRE

Pugen als 98 casos de verola del mico confirmats a Espanya

El ISCIII ha obtingut la seqüència completa del genoma del virus de la verola del mico.

El ISCIII ha obtingut la seqüència completa del genoma del virus de la verola del mico.ISCIII

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest divendres 98 casos de verola del mico a Espanya, 14 casos més que els notificats el dia anterior pel laboratori del Centre Nacional de Microbiologia (CNM) de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII). Així mateix, fins la data ha rebut 200 mostres pertanyents a casos sospitosos de Monkeypox o verola del mico, 43 noves sospites en 24 hores. Mentre que s’han descartat 102 mostres després de donar negatiu per a verola humana i per a altres orthopoxvirus, l’últim dia han estat 29 mostra descartades.

En les últimes 24 hores la Conselleria de Salut de la Generalitat ha confirmat els quatre primers casos de verola del mico a Catalunya; mentre que des de la Comunitat de Madrid anunciava el primer cas de verola del mico o verola símica en una dona.

La Comunitat de Madrid continua sent la que ha notificat més casos a tot el territori nacional. Aquest dijous informava que ja són 65 els casos confirmats de verola del mico o verola símica a la regió mentre que uns altres 30 romanen en investigació a l’espera de resultats.

tracking