SEGRE

La reforma de la llei de l'avortament, en 4 punts

Protesta el setembre passat a la plaça Ricard Viñes de Lleida en el marc del Dia d’Acció Global per un Avortament Lliure i Segur.

Protesta el setembre passat a la plaça Ricard Viñes de Lleida en el marc del Dia d’Acció Global per un Avortament Lliure i Segur.COLECTIVO FEMINISTA DEL ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 17 de maig s’aprovava des del Consell de Ministres l’avantprojecte de llei que preveu importants canvis en matèria de salut sexual i reproductiva. Un avantprojecte de llei no exempt de polèmica, sobretot pel que fa a la baixada de l’IVA del 10% al 4% pels productes de la menstruació, que finalment ha quedat fora de l’avantprojecte.

El primer canvi, i més rellevant, és que a partir dels 16 anys ja no serà necessari el consentiment dels pares per a poder avortar, i les joves podran interrompre voluntàriament l’embaràs. Paral·lelament, també s’eliminen els tres dies de reflexió previs a la intervenció mèdica, que eren obligatoris actualment.

D’altra banda, en segon lloc, també s’incorporen les baixes per avortaments, que aniran acompanyades d’acompanyament i l’atenció necessària. També es preveuen les incapacitats temporals per les menstruacions doloroses, que finançarà l’estat.

Pel que fa als mètodes anticonceptius hormonals, la llei garanteix una ampliació del seu finançament públic, incloent-hi la dispensació gratuïta de l’anticoncepció d’urgència als centres de salut.

Finalment, el darrer punt més important de l’avantprojecte és que s’inclourà un protocol en els centres hospitalaris contra la violència obstètrica, garantint unes bones pràctiques dins l’atenció ginecològica i del part.

tracking