SEGRE

Les 7 plantes que ajuden a fer fora els mosquits

Les 7 plantes que ajuden a foragitar els mosquits

Les 7 plantes que ajuden a foragitar els mosquits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan comença la calor i obrim les finestres, els mosquits entren a casa. Una bona opció per combatre’ls és apostar per plantes que, a més de decoratives, son bones aliades antimosquits.

Es tracta de plantes que, a causa de la seua composició química i a l’aroma que desprenen, actuen com a repel·lents naturals més respectuosos amb el medi ambient que els insecticides.

Algunes de les plantes que no agraden gens als mosquits:

  • Llimoner: l’oli que produeix conté propietats que comparteix amb la citronel·la, com la capacitat de repel·lir els mosquits.
  • Citronel·la: l’oli d’aquesta herba s’utilitza per fer espelmes repel·lents d’insectes.
  • Menta: l’oli essencial de menta funciona com a repel·lent de mosquits a l’ésser d’una família pròxima del llimoner. Així mateix, gràcies a les seues propietats antisèptiques es pot utilitzar en infusió per netejar i alleujar les picadures d’aquests i altres insectes.
  • Lavanda: Els mosquits no la toleren per la seua fragància intensa deguda a la càmfora i a l’eucaliptus. També repel·leix les puces. A més, és una planta fàcil de conservar (no necessita gaire reg) que arriba a la màxima floració el juliol i l’agost. Una planta que creix bé en testos i jardineres, de manera que és ideal per col·locar al jardí o en balcons. Ara bé, també funciona en interiors molt lluminosos.
  • Alfàbrega: Es tracta d’una planta molt valorada en cuina però també molt utilitzada pels agricultors, sobretot en l’ecològica, com a repel·lent natural ja que les fulles són tòxiques per a les larves de mosquits. 
  • Romer: La seua acció repel·lent es deu que conté geraniol, una substància que aquests insectes solen evitar. El romer pot conrear-se a l’interior i a l’exterior de casa i en ambdós casos i com gairebé totes les aromàtiques necessita grans dosis de llum diària.
  • Gerani: Funciona a causa de la seua intensa olor de llimó i d’una substància que comparteix amb la citronel·la i amb la melissa, el citronelol. El seu oli essencial, barrejat amb oli d’ametlles, es pot aplicar a la pell per evitar picadures. És una planta molt recomanable per a exterior i a ple sol, ja que tolera elevades temperatures i requereix poca aigua.
tracking