SEGRE

FESTEJOS TRADICIONS

Tot llest a la Pobla per obrir la temporada de falles

El 17 de juny, 150 fallaires i pubilles descendiran la muntanya de Santa Magdalena || Recupera la normalitat després de la pandèmia

La festa simbòlica de l’any passat a la Pobla, amb tres fallaires.

La festa simbòlica de l’any passat a la Pobla, amb tres fallaires.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Compte enrere perquè les falles tornin a tenyir de foc la foscor de les nits del Pirineu. La Pobla de Segur serà el municipi encarregat d’obrir el calendari d’aquesta tradició el 17 de juny vinent, quan 150 fallaires i pubilles descendiran la muntanya de Santa Magdalena fins a la plaça de la Pedrera. La festa, que se celebra en honor a la Verge de Ribera i té més de setanta anys d’història, recupera la normalitat després de la cancel·lació del 2020 per la crisi sanitària de la Covid-19 i la baixada simbòlica que es va celebrar l’any passat.

En aquest sentit, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va explicar que “hi ha moltes ganes de recuperar la tradició i de tornar a la normalitat. Mostra d’això és que les inscripcions s’han omplert amb un total de 150 participants que des de l’1 de juny passat ja estan preparant les seues falles”. Durro continuarà el 18 de juny que ve amb la temporada de falles al Pirineu, una tradició amb arrels mil·lenàries que fa set anys va ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

La nit de Sant Joan, la més curta i màgica de l’any, serà el torn dels municipis d’Alins, Alàs, Vilaller, Boí i el Pont de Suert.

Una vintena de raiers solcarà la Noguera Pallaresa el 3 de juliol

tracking