SEGRE

FESTES HISTÒRIA

Almenar torna a l'edat mitjana

Amb més de seixanta parades d'artesania i alimentació després d'una passada edició marcada per la Covid || La música i els espectacles de carrer prendran avui la localitat del Segrià

La 26 edició de la fira medieval d’Almenar va arrancar ahir amb diverses activitats que seguiran avui.

La 26 edició de la fira medieval d’Almenar va arrancar ahir amb diverses activitats que seguiran avui.R.GASQUE

Creat:

Actualitzat:

Joglars, bufons, malabaristes, cavallers i fins i tot una Cort Reial transporten nou segles enrere Almenar durant aquest cap de setmana. La 26 edició del mercat medieval va obrir les portes ahir amb la tornada al format habitual després d’una edició, la de l’any passat, reduïda a causa de les restriccions per la Covid. En els poc més de 300 metres que porten des del carrer Calvari fins a la plaça de la Vila es concentren prop de 65 parades d’artesania i alimentació en un recorregut més estès que en altres edicions, en el qual bruixes i altres personatges ambienten les tavernes i els racons la localitat.

“Des de la regidoria de Festes estem molt contents de poder recuperar una festivitat en la qual tot el poble col·labora i que recorda la història d’Almenar. Al tractar-se de la tornada de la festa no tenim gaire clar quanta gent hi passarà durant el cap de setmana, però abans de la pandèmia vam arribar a tenir prop de 10.000 persones”, va explicar la regidora Montse Carbonell

La regidora de Festes, Montse Carbonell, va dir que la col·laboració dels veïns és vital per a la festa

La jornada va arrancar ahir a les 11.30 amb l’obertura del mercat i la cercavila amb la companyia La Cremallera Teatre i la Cirquestra d’Improvisto’s. Al migdia es va portar a terme l’entrega de premis del VII Concurs de Punts de Llibre Almenar Medieval.

A la tarda, l’església va acollir una cerimònia de vassallatge del segle XI amb explicació a càrrec de la companyia Héroes Legendarios Reenactment, a la qual també van assistir la Cort Reial, formada per l’alcaldessa i els regidors, i les damisel·les del Club Rítmica Almenar. A la nit estava previst un sopar popular per al qual l’ajuntament havia preparat prop de 1.000 entrepans, una demostració de cavalleria i de combat i un espectacle nocturn de foc i llum.La jornada d’avui arranca a les 10.30 amb l’obertura del mercat. Des de les 11.00 i fins a les 13.00 la música i les actuacions recorreran els carrers de la localitat.

Ja a la tarda, a les 17.30 s’obrirà el mercat de nou i després d’una visita de la Cort Reial al mercat, a les 19.30 es portarà a terme l’espectacle dels ossos del Pirineu. A les 20.30 una cercavila posarà punt final al 26 Mercat Medieval.

La 26 edició de la fira medieval d’Almenar va arrancar ahir amb diverses activitats que seguiran avui.

La 26 edició de la fira medieval d’Almenar va arrancar ahir amb diverses activitats que seguiran avui.R.GASQUE

tracking