SEGRE

FESTES TRADICIONS

Les falles de la Pobla de Segur, sense foc

Per recomanació dels Bombers, la Pobla de Segur no va encendre les falles durant el recorregut per la muntanya || Avui serà el torn de Durro i Sort, on no hi haurà restriccions

Els fallaires de la Pobla de Segur van encendre les torxes a l’arribar a la població.

Els fallaires de la Pobla de Segur van encendre les torxes a l’arribar a la població.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 150 fallaires van descendir ahir la muntanya de Santa Magdalena durant la tradicional baixada de falles de la Pobla de Segur. Encara que en aquesta ocasió la celebració no va tenir restriccions d’aforament per la Covid, com en l’anterior edició, caldrà esperar un any més per poder celebrar la tornada total a la normalitat, ja que en aquesta edició els fallaires van seguir les recomanacions dels Bombers i van dur a terme la baixada amb les falles apagades i amb llums frontals per crear el camí. Tanmateix, sí que les van encendre en l’arribada a la població.

“Esperàvem amb moltes ganes poder tornar a viure aquesta tradició envoltats de la gent del poble. Portem uns mesos preparant-nos i amb els nervis a flor de pell”, va explicar Lluís Macaya, membre de l’Associació Cultural de Fallaires i Pubilles de la Pobla de Segur. Malgrat aquest contratemps, una vegada al poble les pubilles van rebre les seues parelles per començar la desfilada conjunta cap al centre de la Pobla, amb parada obligada a l’església per fer una ofrena a la verge de Ribera i acabar amb un ball de sardanes a la plaça de la Pedrera i un sopar popular per als fallaires i les pubilles.

“Porto emocionada des de fa un mes. Això és una mica més que una festa, és un sentiment. Em vaig demanar festa a la feina per poder vindre i col·laborar en l’organització des de primera hora del matí amb tot el que faci falta”, va assenyalar Helena Huguet, pubilla de la Pobla de Segur.

Per la seua part, aquesta nit es correran les falles a la Vall de Boí i també al Pallars Sobirà. Les poblacions de Durro i Sort viuran una jornada amb total normalitat en la qual sí que podran baixar amb les torxes enceses. Per a l’alcalde pedani de Durro, Enric Plaza, “és una data molt esperada pels veïns i veïnes de la localitat i també pels turistes, que esperem que omplin el poble durant tota la nit”.

Els fallaires de la Pobla de Segur van encendre les torxes a l’arribar a la població.

Els fallaires de la Pobla de Segur van encendre les torxes a l’arribar a la població.EDGAR ALDANA

tracking