SEGRE

Què és la malaltia de Lyme i perquè han augmentat un 191% els ingressos hospitalaris en 15 anys

Demanen d’extremar precaucions davant de l’augment “disparat” de paparres a Espanya

Una paparra

Una paparra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La malaltia de Lyme és una infecció bacteriana que es contreu per la picadura d’una paparra infectada. Els símptomes més habituals són un granissada a la pell, febre, mal de cap i fatiga i es tracta amb antibiòtics. Però si no es detecta de pressa, la infecció pot estendre’s a les articulacions, el cor i el sistema nerviós.

Entre els anys 2005 i 2019 les hospitalitzacions per aquesta malaltia han aumengtado un 191%, amb un total de 1.865 pacients ingressats, segons un informe del Centro Nacional de Epidemiología del Instituto de Salud Carlos III (ISCIII).

Les paparres creixen amb més freqüència en zones boscoses i d'herbes altes.El seu cicle vital està molt relacionat amb les temperatures externes i, per això, l’augment a causa de l’escalfament global està afavorint que cada vegada habitin territoris més amplis.

A més de la malaltia de Lyme, les paparres poden transmetre patologies com la febre hemorràgica de Crimea-Congo o l'encefalitis vírica.

Per evitar a aquests paràsits, des de l'Associació Nacional d’Empreses de Sanitat Ambiental (ANECPLA) recomanen mantenir-se alerta no només durant els passejos o rutes de senderisme pel camp, sinó també al desplaçar-se a altres entorns com parcs, jardins, piscines o platges, on també poden trobar-se les paparres.

tracking