SEGRE

Així són els nous retrovisors que la DGT vol que portis

DGT

DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espills retrovisors són elements del vehicle essencials per la conducció. Ens aporten informació molt valuosa, ja sigui per sortir de l’aparcament i iniciar la marxa al llarg del nostre recorregut en carretera o en qualsevol via per comprovar si podem avançar, quins vehicles venen per darrere i a quina distància. Els retrovisors són l’extensió de la nostra visió a la carretera i ens ofereixen una imatge global del que ocorre al nostre voltant. Per això, són obligatoris a tots els vehicles.

Els vehicles més moderns posen a disposició del conductor grans avenços que ajuden a l’hora d’aparcar, per exemple. Aquests sensors d’aparcament amb càmera han estat el començament d’una cadena d’innovacions, com els retrovisors amb càmera que aconsella la DGT que es posin als nous vehicles.

Retrovisors que s’ha començat a utilitzar als camions i que ben aviat faran el salt als vehicles particulars ja que suposa un gran avenç en eliminar els angles morts, a més eviten els enlluernaments a la conducció nocturna o l’escassa il·luminació en carreteres amb poca llum o amb absència d’ella.

Els nous retrovisors consisteixen en càmeres exteriors que substitueixen els espills i pantalles a l’interior del cotxe. El MAN OptiView ofereix la mateixa visió que un retrovisor convencional, però la possibilitat d’activar el zoom permet detectar amb temps objectes que es troben lluny. Amb el gran angular pot veure’s tot l’entorn del vehicle sense angles morts.

Multa per no portar retrovisor

De moment, i fins que els retrovisors de càmera siguin una realitat, el Reglament General de Vehicles estableix les sancions que poden imposar els agents de trànsit per no portar els espills retrovisors en perfecte estat o si falta algun d’ells. Circular sense algun dels retrovisors obligatoris suposa una multa de 200 euros, fins i tot poden immobilitzar el vehicle si suposa un perill per a la seguretat viària a causa de les deficiències.

També has de tenir en compte que la falta d’un dels espills suposa, a més, que el vehicle no passarà l’ITV. Per tant, no podràs conduir-lo.

tracking