SEGRE

DEFUNCIONS CULTURA

Mor Joan Blanco, activista cultural de les Valls d'Àneu

Apassionat de la fotografia, va crear l'Arxiu d'Imatges del Consell Cultural d'aquest territori || Va ser alcalde en funcions d'Esterri

Joan Blanco va morir ahir als 58 anys.

Joan Blanco va morir ahir als 58 anys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Blanco, exalcalde d’Esterri d’Àneu i actual vicepresident del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, va morir ahir al matí als 58 anys a causa d’un sobtat infart. Natural de Balaguer, residia des de fa més de tres dècades a Esterri, on es va convertir en un defensor acèrrim de la cultura com a motor de desenvolupament. L’any 2000, aquest apassionat de la fotografia va ser l’impulsor de l’Arxiu d’Imatges del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, que compta amb més de 15.000 fotografies digitalitzades que teixeixen una crònica fidel d’aquest territori.

Durant quatre anys, entre el 2007 i el 2011, va ser el president del Consell Cultural, que dinamitza el territori d’Àneu a través d’iniciatives com el festival Dansàneu, l’Ecomuseu o les Trobades d’Escriptors. El 2019, Blanco es va convertir en alcalde en funcions d’Esterri després que Ramon Villuendas deixés el càrrec. Ferran Rella, actual president del Consell Cultural, va lamentar la mort de Blanco, que “deixa un buit enorme”.

Rella va dir que “era una persona entregada a la causa cultural, que vivia com un motor social al territori. Irrepetible, carismàtic i molt estimat per tothom, sense ell i la seua gran implicació el Consell Cultural de les Valls d’Àneu no tornarà a ser el mateix”. El director de Cultura a Lleida, Albert Turull, va qualificar ahir Blanco com “un puntal de la cultura a les Valls d’Àneu”.

tracking