SEGRE

Qui pot rebre la nova ajuda de 200 euros del govern espanyol i com s'ha de demanar?

El Govern espanyol aprova una ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressos

El Govern espanyol aprova una ajuda de 200 euros per a persones amb baixos ingressosEFE/Kiko Huesca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar aquest dissabte un segon decret del seu pla anticrisi, en el qual va prorrogar fins final d’any algunes de les mesures del primer i agregava noves mesures com|com a descomptes en l'abonament per al transport o la rebaixa al 5% de l’IVA a la factura de la llum dels consumidors. Una altra de les noves iniciatives anunciades va ser la creació d’una ajuda de 200 euros a persones amb rendes baixes, per pal·liar d’alguna forma la pèrdua de poder adquisitiu provocada per l’auge dels preus dels últims mesos.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el president del govern, Pedro Sánchez, no va entrar en detalls sobre qui podria percebre la nova ajuda, remetent-se a la publicació del decret. El document es va publicar aquest diumenge, i recull les condicions a l'article 31, on estableix una "línia directa d’ajuda a persones físiques de baix nivell d’ingressos i patrimoni". Es destinaran a aquesta partida 540 milions d’euros, que es finançaran amb un crèdit extraordinari en el Pressupost. Per tant, es calcula que es beneficiaran de l’ajuda uns 2,7 milions de persones.

La sol·licitud s’haurà de presentar a la Seu Electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, omplint el formulari electrònic que a tal efecte es posi a disposició per la mateixa fins el 30 de setembre de 2022.

Els beneficiaris que vulguin rebre aquesta ajuda han de residir en domicilis en què la suma de les rendes que percebin tots els convivents hagi estat inferior a 14.000 euros el 2021, i amb un patrimoni, una vegada descomptat l’habitatge habitual, no superi els 43.196,4 euros.

En canvi estan exclosos d’aquesta ajuda les persones que ja cobrin l'Ingrès Mínim Vital o rebin pensions del Règim General i els Règims especials de la Seguretat Social o pel Règim de Classes Passives de l’Estat.

tracking