SEGRE

Quins aspectes cal tenir en compte per triar un repel·lent de mosquits?

Quins aspectes cal tenir en compte per triar un repel·lent de mosquits?

Quins aspectes cal tenir en compte per triar un repel·lent de mosquits?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un repel·lent de mosquits és un producte que, generalment, es presenta en esprai o en crema i la funció del qual és evitar que aquests insectes es posin sobre la pell i ens piquin. En la seua composició sol combinar-se oli essencial d’eucaliptus, d’alfàbrega i d’altres elements d’origen vegetal amb substàncies químiques com|com a el DEET, la icaridina o la nepetalactona. Totes elles són innòcues per a l’ésser humà i poden arribar a oferir fins 24 hores de protecció.

Aquestes substàncies naturals o químiques no resulten agradables per als mosquits. Per això, encara que se senten atrets pel diòxid de carboni que les persones emeten al respirar, no s’atreveixin a atansar-se i picar-les. A més, les seues fragàncies també emmascaren l’olor de la suor corporal, la qual està demostrat que els atreu.

El moment perfecte per utilitzar un repel·lent de mosquits és cap al tard. Aquest és el moment en què aquests insectes comencen a estar més actius, arribant al seu punt àlgid quan la nit ja ha caigut completament. Si ens el posem, aproximadament, entre les 19:00 i les 20:00 hores (depenent de l’època de l’any), reduirem ostensiblement les possibilitats que ens piquin.

Hi ha disponibles multitud de tipus de repel·lents de mosquits:

1. D’ús cutani:

  • Esprai: el més habitual. També és un repel·lent de mosquits barat i efectiu. N’hi ha prou amb utilitzar el seu atomitzador sobre la pell i escampar el líquid per aconseguir una protecció total.
  • Gel: ofereix una protecció més específica i es recomana per als colzes, els turmells, els peus i els panxells, que són les zones del cos, més sensibles a les picadures.
  • Oli: molt semblant a l’anterior. A més, és el repel·lent antimosquits ideal per a pell seca i el seu efecte és instantani.

2. De paret:

  • Ultrasònic: es col·loca en un endoll d’una habitació i emet ultrasons imperceptibles per a l’ésser humà que foragiten als mosquits. Són adequats tant per a nens com per a adults.
  • Pastilles: és un dispositiu elèctric amb una resistència que, en escalfar-se, crema una pastilla que conté substàncies imperceptibles per a l’home però que eviten que els mosquits s’hi atansin. Cada pastilla té una eficàcia de 8 hores, aproximadament.
  • Líquid: igual que l’anterior, però utilitzant un pot de repel·lent líquid extra durador que es va evaporant progressivament.

3. Altres tipus de repel·lents:

  • Llum: bombetes amb una tonalitat emblavida/lila que impedeix que els mosquits entrin a l’habitació.
  • Braçalets: L’usuari només ha de posar-se’n una i estarà protegit durant, aproximadament, 180 hores. A més, són resistents a l’aigua i ideals per a pells sensibles.

A l’hora de comprar un repel·lent de mosquits cal tenir en compte el tipus de pell que tenim:

  • Per a pell seca: combinen acció hidratant i repel·lent antimosquits. Han de ser 100 % natural i de caràcter oliós per lubrificar correctament la pell. Els elaborats amb oli de jojoba i citronel·la són excel·lents opcions en aquest cas.
  • Per a pell grassa: han de ser resistents a la transpiració i no enganxosos per no generar-nos incomoditat, excés de sudoració i embús|tapada dels porus que derivi en acne. Un repel·lent de mosquits sense residus oliosos és ideal.

A més, aquests són els aspectes a considerar a l’hora de triar un tipus de repel·lent en concret:

  1. L' edat: els repel·lents de mosquits per a nadons han de ser 100 % naturals i ecològics a causa de l’alta sensibilitat de les seues pells. Només a partir dels 2 anys és possible utilitzar repel·lents amb DEET, Citriodiol o altres substàncies químiques.
  2. El clima: els que tenen més DEET (més d’un 40%) estan reservats per a climes tropicals en els quals hi ha un determinat risc que la picadura de mosquit comporti la transmissió d’una malaltia. Aquí no és necessari.
  3. Temps de protecció: els millors repel·lents de mosquits mantenen la seua eficàcia fins 24 hores després de la seua aplicació.
  4. Mida: l’elecció dependrà de si l’utilitzarem només nosaltres o tots els membres de la família. A més, aquests productes tenen data de caducitat, pel que no té sentit comprar-ne un de més gran del necessari.
  5. Aroma: comprar un repel·lent amb agradable fragància ens farà sentir més còmodes en qualsevol part.
  6. Propietats addicionals: és possible que ens apliquem el producte perquè ja han començat a picar-nos. Per això, hem d'apostar per repel·lents de mosquits amb efecte antisèptic que evitin que les picadures se’ns infectin per rascar-nos més del compte.
  7. ¿Només per a la pell? Els millors repel·lents de mosquits del moment també són vàlids per a robes i teixits de tot tipus.
tracking