SEGRE

Un jutge concedeix el canvi de sexe a un nen gallec de vuit anys

Una maça de jutge.

Una maça de jutge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge encarregat del Registre Civil d’Ourense ha concedit el canvi de sexe a un nen de vuit anys, a la partida de naixement del qual figurava com a dona, en valorar "prou maduresa" i la seua "situació estable de transsexualitat". La interlocutòria firmada pel magistrat Darío Carpio Estévez Pérez, datada el 10 de juny, es coneix el mateix dia que el Consell de Ministres ha aprovat el projecte de llei trans que permet el canvi sexe en el registre sense informe mèdic ni psicològic a partir dels 12 anys amb determinades condicions i des dels 16 de forma autònoma.

El jutge determina que es rectifiqui l’acta de naixement del menor i es modifiqui la indicació de sexe, que ha de ser "home" i no "dona" com figurava. Aquesta resolució judicial respon a una petició del 2021, en la qual els pares del nen, de nom Antonio, demanaven el canvi en el registre civil.

El magistrat va tenir l’oportunitat d’entrevistar-se amb el menor el mes de març passat i va comprovar "prou maduresa" i la seua "situació estable de transsexualitat". Al llarg de la interlocutòria, el jutge relata la situació viscuda per Antonio i subratlla que sempre va pensar i es va sentir com un home, per la qual cosa ha concedit el canvi de sexe al Registre Civil.

tracking