SEGRE

Catalunya admet que les dades de covid "no són bones" però descarta restriccions

Les noves variants s'estan notant a les plantes hospitalàries i a les UCI

El president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i la consellera Laura Vilagrà, durant el Consell Executiu

El president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i la consellera Laura Vilagrà, durant el Consell ExecutiuJordi Bedmar / Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reconegut aquest dimarts que les dades de nous infectats per les variants del coronavirus no són "bones" a Catalunya encara que no preveuen implementar noves restriccions. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha explicat que les variants BA.4 i BA.5 comencen a ser majoritàries i són més contagioses, la qual cosa "s’està notant a les plantes hospitalàries i a nivell de les UCI".

Malgrat tot, no està previst que el Govern impulsi més restriccions, més enllà de les que continuen vigents i de recordar les mesures de precaució i prevenció, sobretot als col·lectius més vulnerables, perquè, segons la seua opinió, s’han anat deixant de banda durant les últimes setmanes. "Hem d’adaptar-nos a l’evolució de la pandèmia", ha recalcat la portaveu de l’Executiu català, que ha recordat la importància d’utilitzar la mascareta en els espais interiors i en els quals hi hagi molta gent.

També ha demanat que les persones amb Covid i amb simptomatologia no vagin a treballar, i ha recordat que no és necessari que vagin al CAP i que els protocols a seguir estan a la pàgina web del Govern.

tracking