SEGRE

La Generalitat activa una campanya per evitar l'intrusisme al sector dels guies turístics

El Govern promou el nou carnet de guia turístic oficial, imprescindible per treballar en alguns monuments i museus

Una guia acompanya un grup de turistes alemanys que visiten Montserrat

La Generalitat activa una campanya per evitar l'intrusisme al sector dels guies turísticsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Empresa i Treball ha engegat aquesta setmana una campanya per promoure el nou carnet de guia turístic oficial per tal d'evitar casos d'intrusisme en aquest sector. Segons ha detallat el Govern en un comunicat, tenir aquesta identificació emesa per la Direcció General de Turisme de la Generalitat acreditarà el compliment de requisits específics en matèria de qualitat, seguretat i professionalitat. "Apostem per una destinació amb personal professionalitzat que aplica bones pràctiques i vetlla per la convivència entre visitants i ciutadania", ha detallat la directora general de turisme, Marta Domènech.

Tot i que a Catalunya l'activitat de guia de turisme és de lliure prestació, amb l'objectiu de preservar i difondre la cultura i el patrimoni català, la Generalitat de Catalunya va aconseguir el 2002 que per desenvolupar aquesta activitat a alguns monuments i museus s'hagi de disposar de l'habilitació corresponent.

"La normativa turística catalana preveu sancions per aquelles persones que no tenen carnet oficial i porten grups a l'interior de museus i monuments on per exercir l'activitat cal disposar d'aquesta habilitació", ha recordat el Govern.

Segons ha detallat el Departament d'Empresa i Treball, el nou carnet ha estat dissenyat en consens amb les dues associacions de guies de turisme de Catalunya, l'Associació de Guies de Turisme de Catalunya i l'Associació Professional de Guies Turístics de Catalunya.

tracking