SEGRE

CONSUM INICIATIVES

Fruita als casals d'estiu de Lleida

Soses acull la presentació de la novena edició del Disfruita-la a l'estiu per impulsar-ne el consum entre els més petits || La campanya preveu arribar a més de 600 nens en nou sessions

Els nens i nenes ensenyaven les seues carmanyoles en forma de poma després de finalitzar l’actuació del grup La Cremallera a Soses.

Els nens i nenes ensenyaven les seues carmanyoles en forma de poma després de finalitzar l’actuació del grup La Cremallera a Soses.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pavelló municipal del municipi de Soses va acollir ahir la presentació de la campanya Disfruita-la a l’estiu 2022 de promoció del consum de fruita entre els més petits. La pluja va obligar a canviar la ubicació de l’acte, que estava previst a les piscines municipals, però no va restar diversió a l’inici de la novena edició d’aquesta iniciativa que va tenir el seu primer tast dimarts a l’escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon, a la Segarra. Un any més, la campanya, impulsada per Unió de Pagesos, amb la col·laboració de la diputació de Lleida i els ajuntaments, té com a objectiu oferir fruita dolça de temporada a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys que participen en els casals d’estiu a les comarques lleidatanes.

Es preveu que aquest any participin en la campanya més de 600 escolars entre un total de nou sessions. Durant la presentació ahir a Soses, el president de la Diputació, Joan Talarn, va recordar que “es tracta d’aconseguir la dignificació del sector de la fruita lleidatana a base de promoure’n el consum entre els més petits” i va insistir en el fet que “és necessari que ja des d’una curta edat sàpiguen apreciar no només el valor nutritiu de la fruita, sinó tots els valors que van associats al principal producte de la nostra terra”. Talarn també va explicar que “al voltant de la fruita, a Lleida, generem no només negoci i projectes de vida, sinó també cultura de l’esforç i de la investigació”.

A l’acte també van assistir l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco; el coordinador territorial d’UP a Lleida, Josep Sellart, i el responsable nacional de fruita dolça del sindicat, Jaume Gardeñes. Així mateix, els nens i nenes van poder gaudir d’un espectacle a càrrec del grup La Cremallera. A més de peces de fruita, els participants d’aquestes sessions reben també una carmanyola en forma de poma per poder guardar i transportar les peces de fruita, així com un díptic amb informació per a les famílies sobre el seu ús i consells per fomentar-ne el consum entre els més petits.La campanya Disfruita-la va començar l’any 2005 a les comarques de Girona i en les últimes vuit edicions s’ha dut a terme a les comarques lleidatanes per promocionar el consum de fruita utilitzant una metodologia pràctica per recuperar l’hàbit en l’entorn familiar. Des d’aleshores, hi han participat més de 7.500 nens i nenes de tot Catalunya.

Set parades més fins al 29 de juliol

El resta de sessions es faran avui a Bellpuig; demà a Vallfogona de la Balaguer; el dia 12 a Tremp; el dia 13 en doble sessió a Arbeca i Vila-sana i el dia 14 a Solsona. L’última sessió es durà a terme el dia 29 a la Fira de la Màgia de Montgai.

tracking