SEGRE

Remeis casolans infal·libles contra les picades de mosquits

Remeis infal·libles contra les picadures de mosquits

Remeis infal·libles contra les picadures de mosquits

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La molesta picor que ens deixa la picada d’un mosquit es deu que després de picar-nos, aquest animal deixa una petita quantitat de saliva i el nostre sistema immunitari respon a l'agressió causant inflamació en l’àrea.

Els següents remeis ajuden a reduir la inflamació i les molèsties. 

Sabó neutre

El primer és mantenir la zona neta i seca (pots rentar-la amb sabó neutre i abundant aigua). D’aquesta manera, eliminaràs restes de la saliva del mosquit i la inflor se n’anirà abans.

Gel

Les temperatures fredes redueixen la inflamació. Aplicar una compresa de gel a l’àrea immediatament després d’una picadura reduirà la inflamació, picor i molèstia. Evita col·locar gel directament sobre la pell; primer, embolica'l en un drap o tovallola.

Amoníac

L’amoníac és un remei molt eficient per a la picor. Humiteja un cotó i col·loca'l sobre la pell afectada. Només s'ha d'utilitzar amoníac domèstic i evitar-ho en el cas de pell sensible o ferides obertes.

Vinagre de poma

Excel·lent antisèptic que evitarà que la picadura s’infecti. Aplica'l directament a l’àrea afectada amb l’ajuda d’una gasa o cotó.

Àloe vera

L'àloe vera és molt eficaç per tenir cura de la pell gràcies al seu sàbil. Serveix perfectament per alleujar la picor produïda per la picada d'un mosquit i també reduirà la inflor. Si tens una planta d'àloe vera a casa, el més eficaç i directe és agafar-ne un tallet i aplicar el suc a la picada. Pots tapar-ho amb una gasa. Si no tens una planta, et pots col·locar crema o extracte d'àloe vera.

Mel

La mel té propietats que la fan útil per curar les ferides. Aplicar mel en una picada ajuda a reduir la inflamació i evitar la infecció i, de manera similar a l’àloe, aplicar-la sobre la pell també pot ajudar a alleujar l’àrea.

Ceba

La ceba té excel·lents propietats que ajuden als problemes de la pell i a regenerar certes ferides. En el cas que t’hagi picat un mosquit, és un remei casolà ideal i que tots en tenim a la cuina. Talla'n un trosset i aplica'l sobre la picada. Deixa'l uns minuts i renta la zona després.

Llimó

Alleuja la picor encara que pot ser una mica molest i fer la sensació que crema. Pots aplicar fregant directament sobre la ferida o esprement i aplicant-lo amb un cotó.

Olis essencials

Hi ha diversos tipus d’olis essencials que t’alleujaran la sensació de coïssor|frisança. El més recomanats són els de romer, lavanda, arbre de te, hamamelis i cedre. L’has d’aplicar ben diluït en aigua o un altre oli de cuina.

Bicarbonat de Sodi i Aigua

Un altre remei casolà per a les picades de mosquits és formar una pasta espessa amb bicarbonat de sodi i aigua. 

Pasta de dents

Un remei ràpid d’un producte que tenim sempre a casa. Aplica una mica de pasta de dents sobre la picadura i frega suaument. Deixa-la assecar. Posteriorment, renta la zona.

All

Frega una petita quantitat d’all cru sobre la ferida. Igual com passava amb el llimó, pots sentir una mica d’ardor però posteriorment experimentaràs un gran alleujament. A més, l’olor de l'all repel·lirà altres mosquits.

Antihistamínics

La histamina és un químic que el cos allibera com parteix de la resposta inflamatòria a una picadura de mosquit pel que les antihistamines ajuden a evitar que la histamina faci efecte. Les antihistamines es poden prendre en forma de píndola, però altres opcions són les cremes tòpiques que es poden aplicar directament a la picadura.

Hidrocortisona

La crema d’hidrocortisona és un medicament tòpic que pot reduir la inflamació i picor. La hidrocortisona està disponible de venda lliure o amb recepta, però pot no ser adequada per a tothom. Els nens, les dones embarassades o aquelles persones amb infeccions a la pell no haurien d’utilitzar crema d’hidrocortisona. Les persones haurien d’utilitzar aquestes cremes amb moderació i només durant períodes curts o el que recomani el metge en cas d’hidrocortisona amb recepta mèdica.

tracking