SEGRE

SALUT MALALTIES

Ingressa a Sant Sebastià un cas de febre hemorràgica

Un pacient de Lleó traslladat en un avió medicalitzat de l'Exèrcit || Fins a l'any passat només se n'havien detectat nou casos

El moment en què el pacient era traslladat a la zona aïllada de l’Hospital de Donostia.

El moment en què el pacient era traslladat a la zona aïllada de l’Hospital de Donostia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió medicalitzat de l’Exèrcit va traslladar dijous des del municipi lleonès d’El Bierzo fins a Sant Sebastià un home encomanat de febre hemorràgica de Crimea-Congo, que va ingressar a l’Hospital de Donostia. El malalt, de mitjana edat, presenta un quadre clínic compatible amb aquesta malaltia. La febre hemorràgica de Crimea-Congo està causada per un virus el principal mecanisme de transmissió del qual és la picada de la paparra del gènere Hyalomma, malgrat que també pot transmetre’s de persona a persona per contacte amb sang o fluids del malalt, la qual cosa pot ocórrer especialment en personal sanitari quan no s’està degudament protegit.

El departament de Salut del Govern basc va recordar que la malaltia pot presentar-se de manera silent i, de fet, un alt percentatge de persones infectades no arriben a presentar cap símptoma, encara que poden derivar en febre alta i hemorràgies persistents. La letalitat de les formes greus és d’entre un 10 i un 40 per cent. Es tracta d’una malaltia emergent i fins a l’any passat se n’havien detectat només nou casos a Espanya.L’Hospital Universitari Donostia és un dels set a tot l’Estat espanyol amb una àrea d’hospitalització d’alta seguretat biològica, on es troba ubicada una habitació disponible i habilitada per a pacients amb malalties infectocontagioses que requereixin altes condicions d’aïllament i seguretat.

De fet, cada persona que entra a l’habitació sempre passarà per sortir a través d’una dutxa de descontaminació per hipoclorit sòdic, igual que els objectes que portin.

L’Hospital de Donostia compta amb una àrea d’hospitalització d’alta seguretat biològica

El departament de Salut va emetre un missatge de tranquil·litat a la vista que es tracta d’una malaltia poc freqüent i que els dispositius d’aïllament i de seguretat estan en marxa.

tracking