SEGRE

Consells per estalviar aigua a casa en temps de sequera

Consells per estalviar aigua a casa en temps de sequera

Consells per estalviar aigua a casa en temps de sequera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És possible que a la tardor tinguem possibles restriccions d'aigua en alguns indrets de Catalunya. És per això que aquí us oferim un conjunt de consells, que ha elaborat ACA, per a estalviar aigua i evitar el malbaratament de l'aigua a casa.

En primer lloc, és important només obrir l'aixeta quan cal, és a dir, cal tancar-la quan ens rentem les dents o mentre ens ensabonem les mans. En segon lloc, un altre consell és dutxar-se enlloc de banyar-se, ja que una dutxa és fins a sis vegades més eficient que la banyera. Un altre consell, és tenir una galleda al plat de dutxa mentre esperem que l'aigua es posi calenta per aprofitar-la per regar. 

Pel que fa al vàter, cal utilitzar la descàrrega adequada i pel que fa als electrodomèstics escollir-ne de baix consum. També caldria reaprofitar l'aigua quan cuinem, per exemple utilitzar l'aigua que hem utilitzat per bullir o per rentar aliments per regar. Pel que fa al reg, és millor regar cap al vespre per evitar-ne l'evaporació i que sigui més eficient. En canvi, a l'hivern és millor fer-ho a primera hora del matí. A l'hort la millor solució és el reg gota a gota programable. 

Finalment, pel que fa a les piscines és aconsellable tenir-la plena els 365 dies de l'any per no haver de reomplir-la cada estiu. Cobrir-la, a més, ens permet reduir l'evaporació fins a un 70% i, a més, evita les gelades en els mesos d'hivern.

tracking