SEGRE

SANITAT DEFUNCIONS

Dos morts per hepatitis infantil

Una nena de 6 anys i un nadó de 15 mesos, primeres defuncions per aquesta malaltia d'origen desconegut || En el conjunt de l'Estat se n'han detectat 46 casos, nou dels quals a Catalunya

Imatge d’arxiu d’un hospital infantil.

Imatge d’arxiu d’un hospital infantil.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va notificar ahir les dos primeres morts a Espanya per hepatitis d’origen desconegut en nens, al no poder superar el trasplantament de fetge. La primera defunció és la d’un nen de 6 anys de Múrcia que va presentar símptomes el 2 de juliol i el 18 va ser traslladat a un hospital de Madrid per a un trasplantament en situació greu amb un edema cerebral. El trasplantament es va realitzar el 29 de juliol i va morir al cap de 24 hores de l’operació.

El segon traspàs és un nadó de 15 mesos resident a Andalusia que va ingressar a finals de juny amb quadre de gastroenteritis aguda amb cultiu positiu per adenovirus en situació crítica (encefalopatia i coagulopatia greu). El cas va requerir trasplantament hepàtic urgent i també va morir en les següents 24 hores. A banda d’aquests dos nens a qui es va fer un trasplantament de fetge, una altra menor de 3 anys de Saragossa també va haver de sotmetre’s a la mateixa intervenció, però de moment presenta una bona evolució clínica, va informar el ministeri.

De moment, Espanya ja ha notificat 46 casos d’aquesta hepatitis d’origen desconegut, amb edats compreses entre els 0 i 16 anys amb més del 60 per cent de nenes. Els casos s’han detectat en deu comunitats autònomes, nou dels quals a Catalunya, i s’han produït sense que hi hagués relació epidemiològica clara entre si i van iniciar símptomes entre el 2 de gener i el 2 de juliol. La major part de les deteccions va ser entre el 7 de març i l’1 de maig.

Una vintena de països europeus sumen 507 casosA nivell internacional, fins al 28 de juliol s’han notificat a Europa 507 casos en 21 països, 273 al Regne Unit, Àustria (6), Bèlgica (14), Bulgària (1), Xipre (2), Dinamarca (8), França (9), Grècia (12), Irlanda (24), Israel (5), Itàlia (36), Letònia (1), Luxemburg (1), Països Baixos (15), Noruega (6), Polònia (15), Portugal (20), Moldàvia (1), Sèrbia (1) i Suècia (12). Fora d’Europa s’han detectat casos especialment al continent americà (487 casos). La majoria de casos ha estat als EUA (354 casos), seguit de la regió del Pacífic Occidental (77 casos), sud-est asiàtic (23 casos) i est del Mediterrani (2 casos).

tracking