SEGRE
Aquestes són les noves multes de la DGT

Aquestes són les noves multes de la DGT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Trànsit castiga per primera vegada amb 500 euros de multa i la retirada de sis punts del carnet tirar per la finestra bjectes que poden originar foc als voltants de la via, o en la mateixa via.

A més, un altre gran canvi de la reforma de la llei de trànsit, és l’eliminació del marge de 20 km/h per avançar a les carreteres convencionals, és a dir, en una carretera el màxim del qual és el 90 km/h, un vehicle no pot accelerar fins els 110 km/h per avançar. Aquesta infracció se sanciona amb 200 euros de multa i la retirada de quatre punts del carnet de conduir.

D’altra banda, subjectar el mòbil amb la mà al volant comportarà la pèrdua de 6 punts, tanmateix, si el mòbil està col·locat en un suport i el conductor l’està manipulant la sanció serà de tres punts. La multa és de 200 euros.

Altres canvis destacables és que no utilitzar el cinturó o fer-ho incorrectament (així com pels sistemes de retenció infantil) passa de castigar-se de tres a quatre punts del carnet. A més, en vies amb més d’un carril per sentit, quan s'avança a ciclistes o ciclomotors serà obligatori canviar per complet de carril, pel contrari si no deixes la separació mínima d’1,5 metres o els poses en perill perdràs sis punts (abans eren tres).

Per tant, la quantia de les multes és de fins 100 euros per a les infraccions lleus, de 200 euros, per a les greus i de 500 euros per a les molt greus.

tracking