SEGRE

SALUT SOLIDARITAT

Més de 280 lleidatanes han donat llet materna a nadons prematurs en 11 anys

Crida del Banc de Llet per augmentar les aportacions durant l'estiu

Més de 280 lleidatanes han donat llet materna a nadons prematurs en 11 anys

Més de 280 lleidatanes han donat llet materna a nadons prematurs en 11 anysM.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Banc de Llet Materna de Catalunya fa una crida per augmentar el nombre de donacions durant els mesos d'estiu. Un total de 282 mares de les comarques de Ponent han donat llet els últims onze anys, un període en el qual més de 200 nounats de forma prematura i en risc a Lleida han rebut aportacions.

Amb l’arribada de l’estiu i l’inici de les vacances, el Banc de Llet ha posat en marxa una campanya aquesta setmana a les xarxes socials per fer una crida i augmentar les donacions. Des del mes de maig passat s’ha registrat un descens, per la qual cosa busquen revertir la situació i tenir prou estoc per afrontar la temporada estival.

Des de la posada en marxa del Banc de Llet, el 2011, un total de 282 lleidatanes han donat llet, que va destinada als nadons prematurs que la necessiten. En aquest període de temps, s’ha administrat llet donada a 208 nadons de les comarques lleidatanes. L’any passat hi va haver un repunt de mares donants, amb un total de 38, la xifra més elevada des de l’inici d’aquest servei, i hi va haver 18 nadons receptors a la província.

L’objectiu de la Setmana Mundial de la Llet Materna,del 1 al 7 d’agost, és sensibilitzar sobre la importància de la lactància materna, atès que, segons destaca Salut, aporta molts beneficis en els nounats, sobretot aquells que han nascut de forma prematura, ja que ajuda al bon desenvolupament i funcionament del sistema intestinal, redueix els dies d’hospitalització i la taxa de reingrés després d’una primera alta i millora el desenvolupament visual, entre d’altres. La responsable del Banc de Llet, Vanessa Pleguezuelos, explica que qualsevol mare pot ser donant, a excepció d’alguns casos determinats, i que una vegada passen les analítiques que confirmen el seu bon estat de salut poden fer l’extracció de la llet a casa. “La congelen i des del Banc anem al seu domicili a buscar-la.

Fins i tot si estan de vacances a qualsevol zona de Catalunya, podem anar a recollir-la”, detalla. Segons Pleguezuelos, s’ha registrat un descens de les donacions, per causes desconegudes, i gràcies a la difusió estan podent revertir aquesta tendència. “Moltes vegades és el desconeixement, les mares no saben que existeix el Banc de Llet i necessitem arribar fins a elles perquè puguin decidir si volen ser donants o no”, destaca. I subratlla que “un nadó prematur està lluitant per la seua vida i la llet materna és essencial els primers dies”. 

tracking