SEGRE

La directora del 112 admet un augment de trucades per violència masclista, incloent punxades

El telèfon ha registrat un augment del 10% del global de trucades en el primer semestre

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La directora del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgències 112, Irene Fornós, ha assegurat aquest dijous que el telèfon d’emergències registra un augment de trucades per violència masclista, que inclouen avisos per punxades en entorns de lleure nocturn.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha avançat que recolliran les dades per publicar-les de cara al Día Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre, com fan habitualment –el balanç de l’any passat va assenyalar que el 112 rep unes vuit trucades relacionades amb aquests casos cada hora–.

Ha destacat que reben més trucades "potser no per un augment de casos, sinó perquè més gent sap" que pot dirigir-se al telèfon d’emergències, i ha explicat que disposen d’un sistema de geolocalització que permet conèixer el lloc des del qual es realitza la trucada.

AUGMENT GLOBAL

Després que el 112 hagi registrat un augment del 10% del global de trucades en el primer semestre d’aquest any respecte al mateix període de l’any anterior, Fornós ha explicat que els mesos en els que solen rebre més avisos són entre juny a setembre per qüestions com la calor, l’alta mobilitat i incendis. Preguntada per les raons per les quals Tarragona és el territori des del qual es reben més trucades, ha explicat que ho estan analitzant i que "hi ha molts motius pels quals hi poden haver més trucades d’un lloc o un altre".

Sobre els incendis, ha fet una crida que la població avisi el 112 si detecta una columna de fum i que no deixi de fer-ho en poder pensar que ja s’han rebut prou trucades pel mateix cas: "Totes les trucades aporten moltíssima informació".

tracking