SEGRE

CERIMÒNIA RELIGIÓ

Dia gran al Sant Crist de Balaguer

Les monges clarisses van celebrar la festivitat de la patrona estrenant una iconografia de Santa Clara || Núria Beltrán és l'autora de l'obra, que va ser presentada davant d'un centenar d'assistents

Les monges clarisses van estrenar una coreografia de la professora de dansa Montse Miret per celebrar l’arribada de la nova imatge.

Les monges clarisses van estrenar una coreografia de la professora de dansa Montse Miret per celebrar l’arribada de la nova imatge.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El monestir del Sant Crist de Balaguer va acollir ahir la celebració del dia de Santa Clara d’Assís en la qual va ser beneïda una nova iconografia de la seua patrona, obra de l’artista Núria Beltrán. Prop d’un centenar de persones van assistir a la cerimònia organitzada per les monges clarisses que va començar amb una missa solemne oficiada pel monjo caputxí Francesc Sánchez, que va arribar des d’Igualada per celebrar l’acte. Al costat d’ell, sis sacerdots més de la província de Lleida, entre franciscans, caputxins i d’altres ordres, van acompanyar també les religioses el dia de la seua germandat.

Després de la missa i la benedicció de la figura, les vuit germanes van ballar una nova coreografia en honor a Santa Clara i que va servir com a homenatge a l’obra de Beltrán, creada per la professora de dansa Montse Miret amb música del pianista de Castellserà David Pradas. “No esperàvem tanta gent, la veritat és que estem molt contentes que ens hagin acompanyat per celebrar un dia tan important”, va assenyalar sor María Victoria Triviño, mare superiora del convent de Santa Clara de Balaguer. Per la seua part, l’autora de la iconografia va explicar la seua vinculació amb la germandat de les clarisses, amb la qual ha treballat en diversos cursos d’iconografia celebrats a Balaguer.

Una obra que, va assenyalar, “m’ha servit de guia espiritual”.

Deu anys de feina per a la pintura que ja és al monestir

Terra, minerals, rovell d’ou i pa d’or són alguns dels materials que ha utilitzat Núria Beltrán per dur a terme la seua obra dedicada a Santa Clara. Encara que no sembli tenir una gran dificultat, la seua autora va explicar als assistents que va necessitar 10 anys per recopilar la informació necessària que li permetés acabar la pintura.

“No es tracta només d’una figura, el més important d’aquest tipus d’obres són els detalls que ens expliquen la història del personatge. En aquest cas, l’hàbit, la creu de Sant Damià i el llibre narren com era Santa Clara”.

Les monges clarisses van estrenar una coreografia de la professora de dansa Montse Miret per celebrar l’arribada de la nova imatge.

Les monges clarisses van estrenar una coreografia de la professora de dansa Montse Miret per celebrar l’arribada de la nova imatge.MAGDALENA ALTISENT

tracking