SEGRE

FESTES TRADICIONS

Guimerà recupera al cap de dos anys el Mercat Medieval

|

El conseller Jaume Giró va inaugurar el certamen i va visitar els estands.

El conseller Jaume Giró va inaugurar el certamen i va visitar els estands.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guimerà va recuperar ahir després de dos anys la normalitat del Mercat Medieval. Tota una allau de públic repartit per tots els carrers i carrerons del centre històric. Aquest és precisament l’encant d’aquesta festa en una localitat que manté gairebé intacta l’estructura urbana de fa vuit-cents anys, quan se li va concedir el dret a celebrar el mercat setmanal.

Segons l’alcalde, Salvador Balcells, “és un certamen en el qual participa de forma il·lusionada tot el poble”, des dels petits amb les seues parades de manualitats, els joves tocant gralles i tambors fent ballar el Pepet i la Carmeta, fins als lluïments amb banderes a totes les cases o els bars improvisats a qualsevol cantonada. Guimerà es presenta com una festa de tot un poble. Els carrers acullen més de 120 parades d’artesania alimentària, decorativa, joies i vint paradistes d’oficis històrics que recorden com es treballava la llana, el vidre, el metall o el vímet.

La inauguració de la festa va anar a càrrec del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Salvador Balcells espera que durant els dos dies del mercat acudeixin a Guimerà els 20.000 visitants que tenia el certamen abans de la pandèmia. De fet, aquest any al mercat hi ha quaranta nous paradistes.

El pregó va anar a càrrec de tres joves agricultors que van demanar un consum de productes de proximitat més gran “ja que sense els agricultors no hi ha territori rural”.

El conseller Jaume Giró va inaugurar el certamen i va visitar els estands.

El conseller Jaume Giró va inaugurar el certamen i va visitar els estands.X.S.

tracking