SEGRE

El que mai no s'ha de fer si es mulla el mòbil

Es recomana deixar l'aparell en mans d'un especialista.

El que mai no s'ha de fer si es mulla el mòbilUnsplash

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posar un mòbil moll en un pot amb arròs funciona o només és una llegenda urbana? A continuació presentem els mètodes que funcionen i els que no hauríem de fer servir mai.

En primer lloc s'ha d'apagar l’aparell, desconnectar-lo del corrent elèctric i, sobretot, no carregar-lo. Mai s’ha de comprovar si la pantalla s’encén, ja que si ho fa, es podria desencadenar un curtcircuit per acció de l’aigua. A més, al tocar botons, es podria colar aigua per sota i empitjorar la situació.

Es recomana, com més aviat possible, assecar el mòbil amb una baieta o tovallons de paper. Sacseja una mica el telèfon per fer sortir l’aigua que hagi quedat a l’altaveu o als forats de càrrega i d’auriculars. Si encara queden gotetes, bufa suaument, no gaire fort, per fer-les sortir.

Si el model de l’smartphone ho permet, es recomana retirar la bateria per ficar-la durant 24- 48 hores en un recipient amb bosses de sílice. Si no volem o no sabem manipular-lo nosaltres mateixos, el millor és portar-lo a un servei de reparacions per realitzar una revisió de la corrosió dels components interns.

El mite de l’arròs

El midó de l’arròs té propietats absorbents d’humitat, però no tantes com per deshidratar els components interns del dispositiu, així que només assecarà les parts més externes.

Entre altres errors habituals destaca l’ús d’un assecador de cabells, ja que al propulsar aire, pot introduir l’aigua en zones de difícil accés i mullar altres parts. Així mateix, aquest mètode en pot causar una alta reactivitat amb els materials metàl·lics que els integren, la qual incrementa el risc de curtcircuits o de la ruptura d’algunes de les seues parts.

tracking