SEGRE

SALUT

Consumir menjar ultraprocessat augmenta el risc de càncer de còlon en els homes

Consumir menjar ultraprocessat augmenta el risc de càncer de còlon en els homes

Consumir menjar ultraprocessat augmenta el risc de càncer de còlon en els homesEFE/Juan Ignacio Roncoroni

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els homes que consumeixen altes quantitats d’aliments ultraprocessats s’enfronten a un risc més important de desenvolupar càncer de còlon que els que no ho fan, segons un estudi de la Universitat Tufts publicat aquest dimecres. L’estudi va analitzar les dades de més de 200.000 pacients en un període de 25 anys i va trobar que els homes que consumien una quantitat més elevada d'aquests tipus d'aliments són un 29 % més propensos a desenvolupar càncer colorectal. La investigació, els resultats de la qual es van publicar a la revista mèdica British Medical Journal, no va trobar aquesta mateixa correlació per a les dones.

Els menjars ultraprocessats estan fets de substàncies com greix, midons o sucres afegits i contenen additius com colorants o sabors artificials. Les carns processades, com les salsitxes o la cansalada, igual que els aliments congelats, les sodes i el menjar ràpid pertanyen a aquesta categoria. Tanmateix, els investigadors van trobar que el consum d’aliments com el iogurt pot "contrarestar l’efecte nociu" d’un altre tipus de mejars ultraprocessats en el cas de les dones, va dir Fang Zhang, epidemiòloga de l’Escola Friedman de Ciències i Política de Nutrició, on es va fer l’estudi.

Cada vegada més nord-americans inclouen aliments ultraprocessats en les seues dietes: el 2017 i el 2018, van representar el 57 % de les calories consumides pels adults al país, davant el 54 % el 2001 i 2002, d’acord amb un altre estudi publicat l’any passat. "Molta de la dependència en aquest tipus d'àpats es deu a factors com l’accés als aliments i la conveniència" per als consumidors, va explicar Zhang. Els productes que han estat alterats tenen un període de conservació més alt que els que no. "Hem de fer que els consumidors siguin conscients dels riscos associats amb consumir aliments poc sans en grans quantitats i fer que les opcions més sanes siguin més fàcils d’elegir", va afegir l’expert.

L’accés a aliments orgànics de més qualitat als Estats Units està condicionat al lloc on viuen les persones. Dinou milions de nord-americans, és a dir un 6,2 % de la població, viuen en el que es coneix com a "deserts alimentaris", zones on la majoria dels residents es troben a més de tres quilòmetres d’un supermercat.

tracking