SEGRE

Twitter prova una funció que permetrà editar tuits durant 30 minuts

Un tuit editat.

Un tuit editat.TWITTER INC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Twitter ha anunciat aquest dijous que començarà a provar una funció que permetrà editar tuits durant els 30 minuts posteriors a la seua publicació, fent per fi realitat el desig de molts usuaris que reclamen aquesta opció des de fa anys. L’empresa, en un missatge al seu web, va explicar que ara per ara les proves són internes, però s’ampliaran en les properes setmanes a abonats a Twitter Blue, un servei de pagament disponible a diversos països.

La xarxa social planteja la funció d’editar tuits com una manera de corregir errates o afegir etiquetes que s’han oblidat, per exemple, pel que inicialment ha fixat un màxim de mitja hora per fer els canvis. Els missatges editats estaran marcats amb l’hora de l’última edició i una icona que, si es polsa, permet veure les versions anteriors del tuit.

Segons Twitter, "el límit de temps i l’historial de versions juguen un paper important" a fi de "protegir la integritat de la conversa i crear un arxiu públic del que s’ha dit". "Esperem que, amb la possibilitat d’Editar Tuit, tuitejar sigui una mica més accessible i menys estressant", va explicar la companyia.

Twitter va reconèixer que aquesta és la funció més demandada fins ara pels usuaris i va dir que vol observar amb deteniment durant el període de proves com afecta la forma en la que la gent llegeix, escriu i es relaciona amb els tuits. La xarxa social va anunciar l’abril passat que estava treballant en aquest botó d’editar, al qual s’havia resistit durant anys.

L’anunci va arribar poc després que el multimilionari Elon Musk dugués a terme una enquesta entre els seus seguidors sobre aquest tema, encara que Twitter va negar des del primer moment que la seua decisió hi respongués i va assegurar que portava treballant en la idea des de l’any anterior. Musk, que per llavors ja era l’accionista més gran de l’empresa, va presentar poc després una oferta per aconseguir la seua totalitat per 44.000 milions de dòlars que va ser acceptada per Twitter, però uns mesos després va decidir cancel·lar l’acord. Ara, les dos parts s’encaminen a un judici previst per a l’octubre, després que la companyia demandés l’empresari per forçar-la a completar l’operació.

tracking