SEGRE

SALUT FORMACIÓ

Innovació en digestologia endoscòpica des de Lleida

El CREBA acull un curs amb alumnes de l'Índia, Israel o França || Una tecnologia que redueix el temps de les intervencions

Professionals de digestologia en una de les sessions pràctiques ahir al matí al CREBA.

Professionals de digestologia en una de les sessions pràctiques ahir al matí al CREBA.CREBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre d’Investigació Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) a Torrelameu va iniciar ahir les sessions pràctiques d’un curs internacional per a l’ensenyament a professionals de digestologia d’una nova tecnologia endoscòpica. Es tracta del primer instrument multimodal d’energia avançada dissenyat per a l’endoscòpia flexible, que pot subministrar energia bipolar avançada de radiofreqüència i microones des d’un únic dispositiu. La directora tècnica del centre, la doctora Dolores C.

García, va valorar positivament la formació, que ja va començar dijous amb un primer bloc teòric. Així mateix, García va explicar que aquesta nova tecnologia coneguda com Speedboat™ Inject “escurçarà significativament algunes de les intervencions que es practiquen per endoscòpia. Això és molt positiu tant per al pacient com per al sistema sanitari, ja que com menor sigui el temps de les intervencions, més àgil serà el tractament i es reduirà la llista d’espera”.

El curs, que finalitzarà avui, compta amb la participació de digestòlegs endoscopistes de països com Bèlgica, França, l’Índia, Israel, el Regne Unit i Tailàndia, així com professionals provinents de diferents punts de la geografia espanyola.

El sistema Speedboat Inject pot agilitzar el tractament i reduir les llistes d’espera

El Centre d’Investigació Experimental Biomèdica Aplicada està dedicat a la investigació i formació en l’àmbit de la biomedicina. Les instal·lacions compten amb aules de docència i simulació, així com tres quiròfans individuals equipats amb tecnologia 3D i detecció de verd d’indocianina. Disposa també d’un ampli quiròfan de formació amb capacitat per a cinc grups simultanis de cirurgia oberta, laparoscòpica i altres tècniques intervencionistes.

tracking