SEGRE

SALUT

Salut prepara una llei per prohibir fumar en espais com entrades d'escoles, parades de bus i terrasses de bars i restaurants

Argimon ha reconegut que la reducció de persones fumadores es va aturar el 2017 i des de llavors es manté estable la xifra d'aproximadament un 24% de fumadors

Un cendrer en una terrassa.

Els pneumòlegs adverteixen que fumar a les terrasses és insegur per a usuaris i treballadors per la COVID-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut està preparant una llei que declararà espais lliures del fum del tabac, i per tant no s'hi podrà fumar, espais públics com les entrades d'escoles, les parades d'autobús o les terrasses d'establiments. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a TV3, on ha concretat que estan acabant de redactar la norma, que el Govern podria presentar-la "en les properes setmanes" i que després haurà de seguir el tràmit parlamentari. D'altra banda, a partir del gener s'oferirà gratuïtament el tractament substitutiu de la nicotina a les persones amb rendes més baixes de 18.000 euros. Salut calcula que s'hi podrien beneficiar unes 600.000 persones que fumen i que es troben en aquest llindar.

Argimon ha reconegut que la reducció de persones fumadores es va aturar el 2017 i des de llavors es manté estable la xifra d'aproximadament un 24% de fumadors. Ha afegit que sempre que s'ha impulsat alguna normativa que declara espais lliures de fum més gent ha deixat de fumar i per aquest motiu la conselleria treballa en una de nova.

El conseller ha explicat que aquesta és una llei que pot tirar endavant Catalunya i que ho farà. Ha reconegut que hi ha d'haver un "període de transició" perquè es pugui acceptar aquesta nova realitat però ha recordat que abans es fumava en llocs com restaurants i ara seria segurament impensable.

D'altra banda, ha detallat que els tractaments per deixar de fumar basats en substituts de la nicotina costen uns 300 euros. Amb la seva gratuïtat es volen eliminar les traves econòmiques per a les persones amb menys recursos.

tracking