SEGRE

SALUT DRETS

L'avortament, una cursa d'obstacles

Col·lectius feministes denuncien a la Pobla de Segur les dificultats a l'hora d'accedir a la interrupció voluntària de l'embaràs || Reclamen l'equitat territorial i l'accés públic

Entitats feministes van presentar ahir la campanya al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur.

Entitats feministes van presentar ahir la campanya al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur.COL·LECTIUS DE PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els col·lectius feministes de les comarques del pla de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran van presentar ahir, juntament amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius, una nova campanya que reivindica el dret a l’avortament de forma equitativa a Ponent. Sota el lema “Avortar no és un joc, és un dret!”, van denunciar les múltiples traves a què han de fer front les dones que es troben en situació de voler interrompre de forma voluntària el seu embaràs.

La campanya, que es va presentar al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur, va escenificar a través de vídeos situacions que es poden trobar les dones a l’hora d’accedir a l’avortament voluntari, com una jove migrant sense targeta sanitària i en situació irregular, que ha de recórrer a la sanitat privada, amb una despesa de 485 euros i un recorregut de 900 quilòmetres.

Alba Alegret, membre del col·lectiu feminista del Pallars Jussà, va explicar a SEGRE que l’objectiu de la campanya és denunciar la falta d’equitat territorial a l’hora d’accedir a la interrupció voluntària de l’embaràs i poder triar el mètode i el “greuge comparatiu” que pateixen les comarques lleidatanes malgrat els avenços dels dos últims anys.

L’acte d’ahir va comptar amb les entitats feministes Marea Lila, La Geganta Desperta i el Col·lectiu Feminista del Pallars Jussà. La campanya d’ahir a la Pobla serveix de prèvia a les mobilizaciones convocades durant la setmana que ve amb motiu del Dia Mundial per a la Despenalització de l’Avortament, que se celebra el 28 de setembre. Dimecres vinent, entitats feministes han convocat una protesta a Lleida.

Exigeixen una llista d’objectors de consciència i més transparència

Les entitats feministes van recordar ahir que a les comarques del Pirineu només està disponible la interrupció voluntària de l’embaràs a través del mètode farmacològic fins a la setmana 9 d’embaràs. En el cas de l’hospital de Tremp, van assenyalar que només es practica un dia a la setmana. Així mateix, van denunciar que a la clínica Mi NovAliança de Lleida, on es pot avortar de forma quirúrgica, “s’està introduint un nou procediment que preveu avortaments farmacològics” fins a la setmana 14. Per això, van demanar a la conselleria de Salut transparència i informació sobre els avortaments farmacològics fins a la setmana 14 i que es puguin dur a terme en hospitals públics de referència. Així mateix, van demanar un llistat de professionals objectors de consciència, ja que van assenyalar que “no es pot obstaculitzar” el dret a l’accés a l’avortament. També van demanar dotar de recursos la nova llei estatal de l’avortament perquè pugui complir-se.

Entitats feministes van presentar ahir la campanya al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur.

Entitats feministes van presentar ahir la campanya al Molí de l’Oli de la Pobla de Segur.COL·LECTIUS DE PONENT

tracking