SEGRE

Salut comença la vacunació de la quarta dosi de la covid

La campanya comença de forma simultània amb l'administració de la vacuna contra la grip

Personal sanitari administra la quarta dosi de reforç de la vacuna contra la covid a Paquita Bonillo, a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat.

Personal sanitari administra la quarta dosi de reforç de la vacuna contra la covid a Paquita Bonillo, a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat.Gemma Sánchez / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dilluns que l’inici de la vacunació contra el Covid-19 va ser "el punt d’inflexió" que va permetre començar a vèncer el virus. Ho ha declarat en assistir a l’inici de la campanya vacunació de la quarta dosi contra el Covid-19 i també contra la grip per a majors de 80 anys a Catalunya, a la Residència Feixa Llarga de L’Hospitalet del Llobregat juntament amb la secretària general de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Argimon ha defensat que la vacunació contra el coronavirus, que va començar a finals de desembre de 2020 a tot Espanya, va permetre "començar a veure una mica de llum" després de la pandèmia, que recorda com un període d’incertesa i sofriment.

La Conselleria de Salut de la Generalitat preveu vacunar des d’aquest dilluns unes 400.000 persones a Catalunya dins de la campanya de vacunació conjunta de la quarta dosi contra la Covid-19 i de la grip. Cabezas ha destacat que és la primera vegada que s’inocularà una vacuna contra el Covid-19 "adaptada" per protegir de les noves variants, i que Catalunya ja ha rebut 900.000 dosis i en rebrà unes altres 900.000 aquesta setmana.

Les persones que viuen en residències de persones grans i els sanitaris d’aquests centres són els primers en rebre les vacunes i ben aviat s’administrarà a la població general major de 80 anys, la qual rebrà un avís a través del seu CAP. Més endavant, la doble vacunació es dirigirà a les persones d’entre 60 i 80 anys.

tracking