SEGRE

RELIGIÓ VIDA CONSAGRADA

Sisena congregació religiosa que deixa Lleida en els últims mesos

Les tres germanes que quedaven de la comunitat de les Filles de la Caritat abandonen la capital del Segrià després de 230 anys de servei || Nou reagrupament atesa la falta de noves vocacions

Les tres religioses de la comunitat Filles de la Caritat que vivien en un pis a Pardinyes.

Les tres religioses de la comunitat Filles de la Caritat que vivien en un pis a Pardinyes.BISBAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nova marxa d’una congregació religiosa a les comarques lleidatanes els últims mesos. La darrera ha estat la de la comunitat Terra Ferma de la Companyia de les Filles de la Caritat, que deixa Lleida després de 230 de servei. Les religioses viuen actualment en un pis del barri de Pardinyes de Lleida, que tancarà el proper 30 de setembre ja que les tres germanes que conviuen han estat destinades a Barcelona, en un procés progressiu de reagrupament per la falta de noves vocacions i de l’edat avançada de les religioses.

Les Filles de la Caritat, que havien tingut presència a Lleida des del 1792, havien arribat a tenir cinc o sis cases i havien dut a terme tasques de voluntariat a l’Hospital de Santa Maria, a la Maternitat o a la Llar de Sant Josep, entre d’altres. És la sisena comunitat religiosa que ha deixat Lleida des del juny. Segons va informar ahir el bisbat de Lleida, la mare Remedios, superiora de la comunitat, expressa la “gran tristesa que representa haver d’anar-se’n de Lleida” i va confiar “que hi hagi noves vocacions en el futur que permetin reprendre l’activitat”.

Les tres religioses que quedaven a la casa de Pardinyes tenen 92, 83 i 76 anys. La comunitat va rebre un dur cop fa tres anys, quan van morir tres de les monges que vivien juntes i estaven vinculades a la parròquia de Sant Salvador de Pardinyes. Ara, la superiora de la comunitat lleidatana, que portava quatre anys a la ciutat, anirà destinada a un pis del barri de la Barceloneta de la capital catalana per fer tasques de prevenció de la marginació social.

Una altra de les religioses anirà a una residència per a la tercera edat per fer de voluntària i l’última, a una casa amb altres monges d’edat avançada.Com s’ha fet en els altres casos en els quals comunitats religioses han hagut de deixar les seues tasques a les comarques lleidatanes per reagrupar-se en altres destinacions, el bisbat ha organitzat un acte de comiat i homenatge després de la seua llarga tasca assistencial. El de les Filles de la Caritat tindrà lloc avui, coincidint amb la festivitat de Sant Vicenç de Paül, amb una missa a la parròquia de Sant Salvador oficiada pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez.

Mollerussa, Almacelles i la Pobla també perden religiosos

Els últims mesos han abandonat les comarques lleidatanes un total de sis comunitats religioses. El juny passat, les cinc germanes que quedaven de la comunitat de Carmelites Missioneres van abandonar la ciutat de Lleida després de 74 anys de servei per falta de relleu. La mateixa crisi de vocacions que va portar els cinc germans de la comunitat de La Salle a deixar Mollerussa després de 117 anys de servei per ser destinats a altres centres de Catalunya. Les dos religioses que quedaven de la comunitat Missioneres Filles del Cor de Maria, que feien tasques assistencials a la residència Nostra Senyora de Ribera, van deixar el Jussà després de 104 anys.

Una comunitat centenària, la dels frares franciscans (Frarets), va fer l’última missa a finals d’agost després de 805 anys de presència a Lleida. També van anunciar la marxa el setembre passat els tres germans de la comunitat de Sant Joan de Déu a Almacelles després de 57 anys.

tracking