SEGRE
Torna l'estafa de la doble trucada.

Torna l'estafa de la doble trucada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va advertir fa uns mesos que alguns consumidors estaven sent víctimes del que ja es coneix com l’estafa de la doble trucada, la finalitat de la qual és fer canviar algú d’operadora o quedar-se amb les seues dades. Aquesta pràctica, va advertir l’entitat, afectava clients de diferents operadores, a qui, a més, s'enganyava en ocasions recorrent al nom d’OCU com a argument per convèncer l’usuari de la necessitat del canvi.

Aquestes setmanes, adverteixen, s’estan tornant a produir aquest tipus de trucades|crides i tant la policia com les mateixes operadores han avisat d’aquests casos de 'vishing'. En un comunicat, l’OCU alerta que aquesta estafa és més elaborada del que és habitual, i la víctima rep primer una trucada|crida en la qual es fan passar per la seua companyia telefònica i l’avisen d’un augment important de la tarifa, d’entre 15 i 20 euros.

Els estafadors tornen a trucar, en aquest cas fent-se passar per una altra companyia de telefonia, que li ofereix una oferta si canvien d’operadora, En alguns casos, fins i tot arriben a dir que aquesta tarifa està avalada per l’OCU, la qual cosa és "rotundament fals", segons afirma l’associació de consumidors. Algunes companyies, com Vodafone, també han donat la veu d’alarma.

L’OCU insta els usuaris a desconfiar d’aquestes estafes, i recorda que les companyies de telefonia mai truquen als seus clients per informar sobre pujades en les seues tarifes. A més, recomana als usuaris desconfiar en especial si es tracta d’una pujada significativa.

tracking