SEGRE

ESTATS UNITS

"Jackie, que hi ets?": Biden es confon en buscar en un acte una congressista republicana morta

Jackie Walorski va morir a l’agost i tant Biden com la seua esposa van emetre un comunicat expressant les seues condolences

"Jackie, que hi ets?": Biden es confon en buscar en un acte una congressista republicana mortaEFE/EPA/SHAWN THEW

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Joe Biden, va sorprendre aquest dimecres els assistents a una conferència de la Casa Blanca sobre la fam en preguntar si entre el públic es trobava Jackie Walorski, una congressista republicana morta a l’agost.

"Jackie, que hi ets? On és la Jackie". Havia de ser aquí", va dir el mandatari demòcrata, de 79 anys.

La republicana, representant d’Indiana, va morir en un accident de cotxe i havia impulsat un projecte de llei bipartidista per tirar endavant la conferència d’avui, en la qual s’han promès fons per un valor d’uns 8.000 milions de dòlars per acabar amb la fam als Estats Units el 2030.

El digital NPR va recordar aquest dimecres que el president i la primera dama, Jill Biden, van emetre a l’agost un comunicat expressant les seues condolences, lloant la col·laboració establerta amb Walorski i subratllant que era una representant "única".

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha intentat avui desviar l’atenció sobre el fallo del mandatari. "L’esdeveniment d’avui era important. Un sobre seguretat alimentària i sobre com farem els passos per erradicar la fam per a 2030, i això és una cosa que el president pren molt seriosament. A ella la tenia molt present. En dos dies (Biden) veurà la seua família per homenatjar-la a ella i la feina que ha fet", va dir preguntada per la premsa.

Aquest mes, en una entrevista en el programa "60 minutis", van preguntar a Biden què opinava dels qui dubten de què a la seua edat ja no estigui capacitat per al càrrec.

"Mirin-me", va respondre el mandatari, que va dir respectar que la gent digui que és més gran, però va insistir que es troba bé i que no se sent vell i ni amb problemes físics o mentals que li impedeixin no exercir com a president.

tracking