SEGRE

GRIP AVIÀRIA

Detecten a Guadalajara el primer cas de grip aviària en humans d'Espanya

Un treballador d’una granja avícola en la qual s’havia produït un focus de grip aviària ha contret la malaltia

Detecten a Guadalajara el primer cas de grip aviària en humans d'Espanya

Detecten a Guadalajara el primer cas de grip aviària en humans d'EspanyaAves.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador d’una granja avícola de la província de Guadalajara, en la qual s’havia produït un focus de grip aviària, ha contret la malaltia, amb la qual cosa es converteix en el primer cas en humans detectat a Espanya. Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat a Efe que aquest treballador ha donat positiu en grip aviària, si bé han destacat que ha estat asimptomàtic a tota hora i que, a més, la resta dels seus companys de la granja han donat negatiu en els test que se’ls han practicat.

Segons ha avançat Eldiario.es i han confirmat a Efe aquestes fonts, es tractaria del primer cas de grip aviària en humans d’Espanya i el segon d’Europa. Segons les primeres dades, aquest home és un treballador d’una granja avícola de Fontanar, en la qual el Ministeri d’Agricultura va detectar un focus de grip aviària que va obligar a sacrificar les 601.000 gallines ponedores de l’explotació.

El focus es va detectar quan els encarregats de la nau van comprovar i van comunicar un increment anormal de la mortalitat, el 8 de setembre, en una de les naus en gàbia. Segons el Ministeri d’Agricultura, la via més probable d’introducció del virus a la granja ha estat per mitjà de contacte amb aus silvestres, ja que aquest any la circulació del virus entre aquestes aus s’està mantenint durant l’estiu malgrat les elevades temperatures.

tracking