SEGRE

AGRESSIÓ

L'actriu María León nega l'agressió a un agent i denuncia abús policial

L’actriu María León nega l’agressió a un agent i denuncia abús policial

L'actriu María León nega l'agressió a un agent i denuncia abús policial

L'actriu María León nega l'agressió a un agent i denuncia abús policialEFE/ David Arjona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu María León, detinguda dissabte passat a Sevilla per una presumpta agressió a un agent de la Policia Local, ha negat els fets aquest dilluns i ha denunciat haver estat víctima d’"abús policial", per la qual cosa ha posat el cas en mans dels seus advocats. En un missatge publicat a les seues xarxes socials, la intèrpret sevillana ha donat les gràcies per totes les mostres de suport rebudes i ha assegurat que "aquestes últimes 48 hores han estat veritablement difícils". "Nego haver agredit ningú", ha sentenciat Lleó, que ha assegurat posar tota la seua "confiança en la justícia".

Ha precisat que no és la seua intenció "posar en dubte el treball necessari que fan els cossos i forces de seguretat de l’Estat" al país, però ha denunciat haver estat víctima d’un "abús policial" per part d’uns agents de la Policia Local de Sevilla. El Jutjat d’Instrucció número 18 de Sevilla va acordar dissabte passat la llibertat provisional de l’actriu, que es manté investigada per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat, segons van informar EFE fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA).

La Policia Local de Sevilla l’havia detingut la matinada anterior després d’agredir, presumptament, un agent que la conduïa a prefectura per ser identificada, després de ser-li requerida la documentació al carrer durant una baralla amb una patrulla policial. D’altra banda l’àrea de presons de la Asociación Pro Derechos Humanos d’Andalusia (APDHA) ha presentat una queixa davant del Defensor del Poble Espanyol (DPE) contra la Secretaria d’Estat de Seguretat i l’Ajuntament de Sevilla després de la detenció.

En una nota de premsa l’APDHA ha assenyalat que aquest cas "exemplifica tres tipus d’irregularitats molt esteses entre les autoritats: la difusió de notes de premsa que pressuposen la culpabilitat de la ciutadania, descoratjar l’enregistrament de les actuacions policials i els innecessaris trasllats a dependències policials." En l’escrit presentat davant del Defensor, l’entitat afirma que les declaracions emeses per les autoritats públiques després de la detenció "vulneren la normativa europea en matèria de presumpció d’innocència". Ha denunciat també l'"actuació irregular" dels agents que van procedir a la identificació de l’actriu "pel mer fet de realitzar un enregistrament amb el seu mòbil de la intervenció de la Policia", al qual s’afegeix "una altra mala praxi com traslladar-la a comissaria perquè no portava el DNI".

tracking