SEGRE

CLIMA

La Xina produeix pluja amb un avió a la capçalera dels seus grans rius

Un vehicle aeri no tripulat ha realitzat recentment una operació de sembra de núvols

La Xina produeix pluja amb un avió a la capçalera dels seus grans rius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina ha recorregut a un avió no tripulat de gran mida per produir pluja artificial en una regió de fins 15.000 quilòmetres quadrats, que és capçalera d’alguns dels seus grans rius. El vehicle aeri no tripulat (UAV) civil Wing Loong-2H --d’11 metres de longitud i 20 d’envergadura-- va realitzar recentment una operació de sembra de núvols a l’altiplà de Qinghai-Tíbet, segons la Corporació de la Indústria d’Aviació de la Xina (AVIC), citada per Xinhua.

El Wing Loong-2H va detectar els núvols de precipitació i, mitjançant un dispositiu catalitzador, va dur a terme amb èxit una millora artificial de les precipitacions i nevades sobre la Serralada Aemye Ma-chhen a la regió de Sanjiangyuan a l’altiplà. També va portar el dispositiu de detecció de precipitacions de núvols per observar i proporcionar dades a l’estudi sobre les característiques i l’estructura de les precipitacions de núvols a l’altiplà de Qinghai-Tíbet i els efectes de l’augment de les precipitacions.

L’estudi ajuda a facilitar la investigació del mecanisme de precipitació de núvols a l’altiplà de Qinghai-Tíbet i les tecnologies catalítiques relacionades. Durant l’operatiu que va durar al voltant de cinc hores, s’estima que l’operatiu d’augment de precipitacions va influir fins en 15.000 quilòmetres quadrats, va dir l’AVIC. Sanjiangyuan, que significa "la font dels tres rius", allotja les capçaleres dels rius Yangtze, Groc i Lancang. Llar de Sanjiangyuan, la província de Qinghai ha estat anomenada "la torre d’aigua de la Xina".

L’operació de Wing Loong-2H aquesta vegada és part de les proves de millora considerable de la precipitació basada en UAV en l’altiplà. El seu objectiu és augmentar les nevades i la cobertura de gel en àrees típiques de glaceres a l’altiplà. Està dissenyat per ajudar a millorar la capacitat de sembra de núvols a l’altiplà de Qinghai-Tíbet, que és de gran importància per mantenir la producció viva i agrícola, així com per explorar maneres de fer front al canvi climàtic, informa Xinhua. Abans d’aquesta operació, Wing Loong-2 ja havia dut a terme una prova d’observació meteorològica a gran altitud a l’altiplà de Qinghai-Tíbet.

tracking