SEGRE

OBITUARI

Mor el periodista Jesús Quintero als 82 anys

El mític presentador d''El loco de la colina' va ser creador de múltiples formats de ràdio i televisió

Jesús Quintero

Mor el periodista Jesús Quintero als 82 anysE.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El periodista Jesús Quintero ha mort aquest dilluns als 82 anys, segons ha confirmat a Europa Press l’alcaldessa de San Juan del Puerto (Huelva), Rocío Cárdenas, municipi natal de l’el periodista. El comunicador va ser ingressat a començaments del mes de setembre passat a la Residència de Nuestra Señora de los Remedios, situada a la localitat gaditana d’Ubrique, per rebre el tractament diari necessari per a la seua recuperació, segons van informar llavors la família de l’informador en un comunicat.

El mític presentador de 'El loco de la colina', creador de múltiples formats de ràdio i televisió, va rebre més de dos-cents guardons, entre els que destaquen l’Ondas Internacional, el premi Rey de España de periodisme o el Premi a l’originalitat periodística.

Nascut a San Juan del Puerto (Huelva), el periodista va començar la seva activitat professional a Radio Popular de Huelva. A més, va treballar a Radio Nacional de España a Huelva, Centro Emisor del Sur de Radio Nacional de España, Radio Nacional de España a Madrid, Cadena SER, Televisión Española i en produccions independents per a TVE i Canal Sur Televisión. Quintero també va ser creador i director General de Radio América, de la productora de ràdio televisió Babilònia i d'altres productores de ràdio i televisió.

Entre els seus programes de televisió destaca 'El perro verde', a TVE; 'Qué sabe nadie', a Canal Sur; 'Trece noches', a Canal Sur; 'La boca del lobo', a Antena 3; 'Cuerdo de presos', a Antena 3; 'El vagamundo', a Canal Sur i Telemadrid; 'Ratones Colorados', a Canal Sur; o 'El loco de la colina', a TVE. També va treballar en programes de ràdio com 'El loco de la colina' (RNE i Cadena SER), 'Música de los cinco continentes', 'Círculo internacional', 'Estudio 15/18', 'Ciutades', 'El hombre de la Roulotte', 'Tres a les tres', 'Andalucia vida' o 'El lobo Estepario' (Onda Cero).

Durant la seva carrera, Quintero va rebre diversos guardons com el Premio Medio de Comunicación Nacional, concedit per l'Asociación Andalua del Dolor; Presentador de televisió de l'any, concedit pel grup Vocento (Punto Radio Bilbao) per la seva trajectòria professional (2006); Antena de Oro pel seu programa 'El vagamundo', concedit per la Federación de Asociaciones de Radio y Televisión (2003); o Premio Ondas (2001) de periodisme al programa més innovador per 'El Vagamundo'.

També va rebre el Premio Mejor entrevistador del milenio pels seus programes d'entrevistes, atorgat pels analistes del Grup Corporación Multimedia; Premio Andaluz del año de l'any 2000 concedit pels premis Al-Andalus; Premi Rey de España de periodisme (1990); Premi Ondas Internacional (1990); Medalla de Andalucia (1987); Caballero Andante de Argamasilla de Alba; o el Premi al Fet Radiofònic més innovador, atorgat pels Directors de Ràdio.

"Els diners sempre m'han cremat a les mans"

En una de les seves últimes entrevistes, publicada l'any passat per Vanity Fair, el comunicador admetia que els diners "sempre" li han "cremat les mans" i que el "gran error" de la seva vida va ser que va invertir "molt" a Radio América , Montpensier i Teatro Quintero, i que després de gastar-se "300 o 400 milions de les antigues pessetes ha passat a altres". En aquesta entrevista, el presentador va parlar dels darrers titulars que es van publicar en referència al seu estat, els problemes de salut, física i mental, i els deutes que van despertar l'interès públic per Quintero en els darrers anys. El presentador també va confessar que va encadenar diverses depressions: "Vaig haver de prendre liti per entrevistar Alfonso Guerra a la Moncloa, era a terra, amb una gran depressió, i no volia anul·lar l'entrevista. Ell no ho va saber".

tracking