SEGRE

SANCIÓ

Multa milionària contra Kim Kardashian per anunciar il·legalment criptomonedes

Multa milionària contra Kim Kardashian per anunciar il·legalment criptomonedes

Multa milionària contra Kim Kardashian per anunciar il·legalment criptomonedesEFE/Nina Prommer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La model nord-americana Kim Kardashian haurà de pagar 1,26 milions de dòlars rere una multa de la Comissió de Borsa i Valors per haver anunciat il·legalment criptomonedes a través de les seues xarxes socials. L’òrgan governamental va informar aquest dilluns en un comunicat que la celebritat va acordar resoldre (que no reconèixer) els càrrecs i cooperar amb la investigació en curs.

L’ordre de la SEC determina que Kardashian no va revelar que li van pagar 250.000 dòlars per una publicació en el seu compte d’Instagram sobre els tokens EMAX, un producte de seguretat de criptoactivos que ofereix la companyia EthereumMax. La publicació de Kardashian contenia un enllaç al lloc web de EthereumMax, que brindava instruccions perquè els inversors potencials compressin tokens EMAX. "Aquest cas és un recordatori que, quan celebritats o persones influents recolzen oportunitats d’inversió, inclosos valors de criptoactius, no significa que aquests productes d’inversió siguin adequats per a tots els inversors", va dir el president de la SEC, Gary Gensler.

El cas de Kardashian, va afegir, també serveix "com un recordatori per a les celebritats i altres persones que la llei els obliga a revelar al públic quan i quant se’ls paga per promoure la inversió en valors". Segons les lleis federals de valors, qualsevol celebritat o una altra persona que promogui una criptomoneda ha de revelar la naturalesa, la font i la suma de la compensació que va rebre a canvi de la promoció. L’ordre de la SEC determina que Kardashian va violar la disposició contra la publicitat de les lleis federals de valors.

La model, "sense admetre ni negar les troballes de la SEC", va acordar pagar els 1.26 milions de dòlars abans esmentats, que corresponen a la devolució del guanyat més interessos i a una multa d’1 milió de dòlars. Kardashian també va acordar no promoure cap valor d’actius criptogràfics durant tres anys.

tracking