SEGRE

L'Aràbia Saudita organitzarà els Jocs Asiàtics d'Hivern de 2029 en ple desert amb vistes a allotjar uns Jocs Olímpics

"Només els importen els p**** diners", ha dit Kilian Jornet

Imatge d’arxiu del príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman.

Imatge d’arxiu del príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohamed bin Salman.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aràbia Saudita allotjarà els Jocs Asiàtics d’Hivern de 2029 en un centre turístic que està construint amb un cost de 500.000 milions de dòlars per muntar una competició de esports de neu i de gel en ple desert. Els Jocs Asiàtics acolliran proves d’esquí alpí i nòrdic, patinatge artístic i de velocitat, hoquei gel, cúrling, salts d’esquí o snowboard.

El març passat, l’Aràbia Saudita va presentar Trojena, un multimilionari projecte amb el que espera atreure centenars de milers de turistes i promet oferir una experiència única que combina esquiar a la neu i disfrutar de les àrides dunes de sorra del desert del país àrab.

El projecte, ideat pel príncep hereu saudita i nou primer ministre, Mohamed bin Salmán està situat al centre de la ciutat futurista de Neom, a uns 2.600 metres sobre el nivell del mar, que està previst que estigui acabat el 2026. A més d’una pista d’esquí al mig de les muntanyes del nord saudita, que es caracteritzen per la seua moderada temperatura en comparació amb altres àrees del país, Trojena inclourà diversos hotels de luxe, un enorme llac d’aigua i un complex residencial, entre altres instal·lacions.

Des del començament de la seua construcció el 2017 arquitectes i economistes van posar en dubte la seua sostenibilitat, però les obres van seguir endavant. Algunes veus com la de Kilian Jornet ja han manifestat obertament que consideren aquesta decisió un despropòsit.

"O al Consell Olímpic d'Àsia i el COI només els importa el 'p...' diners o són uns genis i saben que el 2029 no hi haurà neu enlloc i l'esquí només es practicarà sobre sorra", ha dit Jornet 

La idea de l’Aràbia Saudita és provarse en aquests jocs asiàtics per presentar-se més endavant a allotjar-ne uns Jocs Olímpics d’Hivern.

tracking