SEGRE

Zelenski revoluciona Twitter amb una enquesta sobre Elon Musk

El president ucraïnès, Volodimir Zelenski.

El president ucraïnès, Volodimir Zelenski.UKRAINE PRESIDENCY / UKRAINIAN PRE / ZUMA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president ucraïnès Volodimir Zelenski ha publicat aquesta pregunta al seu compte de Twitter: "Quin Elon Musk t’agrada més?", amb dos opcions de resposta: "el que dona suport a Ucraïna" o "el que dona suport a Rússia". L’enquesta també està tenint una àmplia repercussió amb més de 600.000 respostes en menys d’una hora i 2 milions quan encara queden nou hores perquè finalitzi el termini per respondre.

Aquesta ha estat la reacció del mandatari ucraïnès a un tuit publicat per Musk unes hores abans, en el qual considera que el magnat volia donar legitimitat als referendums convocats per Rússia a les repúbliques de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia.

"Provem una cosa", diu Musk "la voluntat de les persones que viuen en Donbas i Crimea hauria de decidir si són part de Rússia o Ucraïna". Si bé des de l’inici del conflicte Musk s’ha posicionat a favor d’Ucraïna, ara des del bàndol ucraïnès interpreten que aquest missatge a Twitter pretén legitimar uns "pseudo-referèndums" convocats en una situació totalment irregular.

La primera resposta a la pregunta de Musk és de l'assessor de Zelenski Mikhail Podolyak: "Està intentant legitimar pseudo-referèndums que van tenir lloc a punta de pistola en condicions de persecució, execucions massives i tortura? Mal camí", ha conclòs.

tracking